Головна Новини Світ Великобританія Скандальне інтерв'ю Меган Маркл і принца Гаррі: чим все закінчиться для британської королівської сім'ї
commentss НОВИНИ Всі новини

Скандальне інтерв'ю Меган Маркл і принца Гаррі: чим все закінчиться для британської королівської сім'ї

Британська королівська сім'я занурилася в кризу після того, як принц Гаррі і Меган Маркл розповіли про расизм в інтерв'ю Опрі Уїнфрі

9 березня 2021, 00:03 comments1018
Поділіться публікацією:

Британська королівська сім'я опинилася в кризовій ситуації в понеділок. Це сталося після того, як принц Гаррі і Меган, герцогиня Сассекська, потрясли світ руйнівними звинуваченнями на адресу Британської королівської сім'ї у своєму інтерв'ю з Опрою Вінфрі.

Скандальне інтерв'ю Меган Маркл і принца Гаррі: чим все закінчиться для британської королівської сім'ї

Принц Гаррі та Меган Маркл. Фото із відкритих джерел

Протягом двогодинного спеціального випуску пари, яка, попри своє дистанціювання від королівської сім'ї, все ще перебуває в черзі на трон, розповіла про подробиці свого життя поруч з родичами принца Гаррі. Нібито представники королівської сім'ї були нетерплячі до Меган Маркл через її походження, що, за словами самої герцогині, призвело до проблем з психічним здоров'ям. У підсумку, за словами герцогів Сассекських, їм не залишалося нічого іншого, крім як прокинути Великобританію.

Меган заявила Опрі Вінфрі, що вона відчувала себе настільки ізольованою і самотньою, що у неї навіть з'являлися думки про самогубство. Подружжя ставилося критично до того, що відбувається в королівській родині та Меган навіть заявила про прояви расизму з боку одного з близьких родичів чоловіка.

Водночас Гаррі визнав, що його відносини з батьком, спадкоємцем престолу принцом Чарльзом, і братом, принцом Вільямом, в останні роки дуже напружені. Він також заявив, що саме його сім'я могла закинути в ЗМІ історії, які виставляли герцогів Сассекських в негативному світлі.

Принц Гаррі та Меган Маркл також розповіли, що один з членів їхньої родини ще раніше цікавився кольором шкіри їх дитини. Гаррі відмовився називати ім'я цього члена сім'ї, зазначивши, що ні бабуся, ні дід не мають ніякого відношення до цих розмов.

Палацові чиновники також щосили намагаються відповісти на заяви герцога і герцогині про те, що їхні благання про допомогу в їх психічному благополуччі і безпеки були проігноровані установою.

В якийсь момент, стримуючи сльози, Меган сказала, що її думки про самогубство були неймовірно важкі для неї, і вона не хотіла ділитися ними зі своїм чоловіком.

Гаррі, чия мати Діана загинула, коли він був ще дитиною, зазначив, що був в жаху від одкровень своєї дружини. Принц, який є шостим в черзі на престол, сказав, що в королівській родині існує культура мовчазного страждання. Але гоніння Меган і жорстоке поводження, якому вона піддалася, зробили ситуацію ще важчою для пари, і відсутність підтримки в кінцевому підсумку призвела, перш за все, до їх рішення піти в якості працюючих членів королівської сім'ї в січні 2020 року.

Меган сказала, що ситуація ускладнюється часто расистськими і "застарілими, колоніальними відтінками", які неодноразово з'являлися в висвітленні життя цієї пари в сумнозвісних британських таблоїдах. Гаррі додав, що він зіштовхнув це питання з королівською родиною. Він сказав Уїнфрі, що, на його думку, у палацу є багато можливостей показати життя Гаррі і Меган в більш вигідному світлі.

Гаррі показав серйозні тріщини в сім'ї

Вони розповіли Уїнфрі, що спочатку сім'я була привітна з Меган і що, коли вони одружилися, вони виконували свої ролі. Але все швидко змінилося. Гаррі розповів Уїнфрі, що його відносини з батьком Чарльзом досягли тієї точки, коли спадкоємець престолу перестав відповідати на його дзвінки, так обурений рішенням пари піти в якості працюючих членів королівської сім'ї в 2020 році.

Про свого брата Вільяма, з яким Гаррі виріс і чиє спільне дитинство ретельно відстежувалася засобами масової інформації, принц натякав, що спілкування практично відсутнє.

Мабуть, єдиним позитивним моментом для сім'ї є те, що її лідер пережив інтерв'ю відносно неушкодженим. Гаррі і Меган з самого початку гаряче відгукувалися про королеву, називаючи її турботливою і доброю.

"У нас з бабусею дуже хороші відносини, ми розуміємо один одного, і я глибоко поважаю її", — сказав Гаррі. Меган сказала, що часто розмовляла з нею протягом останнього року, в тому числі й у той день, коли принц Філіп був госпіталізований минулого місяця. Меган додала, що, незважаючи на важке випробування, важливо відрізняти королівську сім'ю від "людей, які керують цією установою".

Відзначимо одна з їх комунікаційних груп досі не зробила ніяких заяв за підсумками інтерв'ю.

Реакція в Британії

Час минав, пил від ефіру влягався в понеділок, а Букінгемський палац зберігав мовчання. Але британські ЗМІ кинулися висвітлювати наслідки, і деякі газети опублікували додаткові ранні випуски за ніч, щоб помістити інтерв'ю на своїх перших шпальтах.

У понеділок вдень кілька журналістів скористалися прес-конференцією Бориса Джонсона щодо COVID-19, щоб запитати його думку про інтерв'ю Опри. Прем'єр-міністр не став вдаватися в подробиці, сказавши лише, що завжди відчував "височайше захоплення королевою і тією об'єднуючою роллю, яку вона відіграє в країні".

Звернення засобів масової інформації до королівського подружжя становило значну частину інтерв'ю, причому обидві пари були націлені на розділи преси.

Гаррі сказав, що палац боїться свого висвітлення в ЗМІ. Власне, саме тому вони рідко давали інтерв'ю, будучи частиною королівської сім'ї.

Інтерв'ю повинно було вийти в ефір у Великобританії о 9 годині вечора у вівторок, транслювати його повинна була телекомпанія ITV. Але його основні тези вже були детально проаналізовані британцями в засобах масової інформації задовго до його виходу в ефір у Великобританії.

Чарльз Енсон, колишній прес-секретар королеви, сказав в понеділок, що пара підняла питання, які необхідно ретельно розглянути, але заявив BBC, що в королівському будинку не було ні краплі расизму.

Раніше "Коментарі" писали, чого найбільше боїться принц Гаррі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини