У нас всі карти на руках: Лондон звернувся до союзників з новим закликом ударів по РФ

Глава МЗС Великобританії вважає, що Захід недостатньо жорстко відповідає на російські удари по Україні

Міністр закордонних справ Великобританії Девід Кемерон закликав західних партнерів посилити тиск на санкцію на Росію у відповідь на російські ракетні удари по енергетичній системі України. Як повідомляє портал "Коментарі", свою заяву глава МЗС Великобританії зробив на міжнародній конференції з відновлення України URC-2024.

"Ми знаємо, що саме Росія намагається робити. Вона намагається знищити енергетичний сектор, вона намагається захопити коксівне вугілля, яке має ключове значення для української металургії, і намагається знищити газосховища в Україні. Вони роблять це жорстко і точно. І ми повинні запитати себе: чи відповідаємо ми з такою ж жорсткістю та точністю?", - висловився Девід Кемерон.

Топ-дипломат вважає, що Захід має вдарити санкціями по найболючіших місцях Росії.

"Потрібно запитати себе: чого боїться Путін? Він боїться, що ми відмовимося від вуглеводнів. Він боїться, що ми візьмемося за заморожені державні активи Росії. І я сподіваюся, що на саміті G7 цього тижня ми щонайменше домовимося використати відсотки від заморожених активів для того, щоб зібрати величезну позику для України. І гроші почнуть надходити задовго до листопада у Америці", - зазначив британський міністр.

Також він закликав Захід активніше зайнятися тіньовим флотом РФ. За словами Кемерона, переважно це незастраховані кораблі, які є небезпечними для екології.

Міністр наголосив, що дешевше буде зупинити Росію в Україні, аніж пізніше ліквідувати наслідки її перемоги.

"У нас усі карти на руках: найсильніша економіка, найміцніші спілки, глибока експертиза, знання", - підсумував Камерон.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Олаф Шольц висловився про недавній дозвіл для Києва завдавати ударів озброєнням, наданим Берліном, територією країни-агресора Росії.