Влада Британії відреагувала на слова Зеленського про уповільнення підтримки Лондона

У Лондоні не побачили, що підтримка України могла ослабнути

В уряді Великобританії запевнили у стійкості підтримки України у відповідь на коментар президента України Володимира Зеленського про те, що британське лідерство сповільнилося. Як передає портал "Коментарі", таку заяву зробив речник прем'єр-міністра Кіра Стармера, якого цитує агентство "Reuters".

У відеозверненні 17 серпня Зеленський заявив, що протягом усього часу війни "ми бачили, що Британія демонструє справжнє лідерство – і у зброї, і у політиці, і підтримці життя українського суспільства". Але зараз, за його словами, "ситуація сповільнилася".

У відповідь на цю заяву представник глави британського уряду сказав, що прем'єр-міністр залишається "абсолютно рішучим у своїй підтримці України".

"З точки зору нашої підтримки, знову ж таки, вона непохитна", - запевнив спікер.

Він додав, що позиція уряду щодо використання Україною поставлених Британією ракет великої дальності Storm Shadow не змінилася.

Зазначимо, у подібному ключі також висловились у Німеччині . Берлін не припинить підтримку України у її захисті від вторгнення Росії стільки, скільки це буде потрібно. Таку заяву зробив речник міністерства фінансів ФРН Фабіан Лебер, повідомляє "Bloomberg".

При цьому журналісти зазначають, що правляча коаліція канцлера Олафа Шольца та її міжнародні партнери покладатимуться на частину підтримки уряду в Києві, яка фінансуватиметься із доходів, отриманих від заморожених активів російського центрального банку.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Британія ухвалила важливе рішення: що тепер зміниться у боях ЗСУ у Курській області.