Влада Великобританії оголосила бойкот зимовим Олімпійським Іграм

Білий дім повідомив, що офіційні особи уряду США бойкотуватимуть зимові Олімпійські ігри до Пекіна.

Прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон заявив, що країна бойкотуватиме зимові Олімпійські ігри в Китаї, тому що ні міністри, ні офіційні особи не будуть там присутні. Про це повідомляє видання Reuters. Білий дім повідомив у понеділок, що офіційні особи уряду США бойкотуватимуть зимові Олімпійські ігри в Пекіні через "звірства" з приводу прав людини в Китаї, хоча ця акція дозволяє американським спортсменам виїжджати на змагання.

"По суті, буде оголошено дипломатичний бойкот зимових Олімпійських ігор у Пекіні, ані міністри, ані офіційні особи не очікуються", - повідомив Джонсон.

Також він додав, що не думає, що спортивні бойкоти розумні, але це залишається політикою держави. Першими про бойкот заявили 7 грудня представники Сполучених Штатів Америки. Під час брифінгу прес-секретар Білого дому Джен Псакі пояснила, що адміністрація Байдена не делегуватиме жодного дипломатичного чи офіційного представництва на Зимові Олімпійські ігри або Паралімпійські ігри 2022 року в Пекіні.

Нагадаємо, як сказав прес - секретар МЗС Чжао Ліцзян на регулярної щоденної брифінгу у вівторок, 30 листопада, Китай розраховує провести зимові Олімпійські ігри у 2022 році "гладко" і в відповідно до графіком, незважаючи на проблеми , пов'язані з появою нового варіанту коронавируса Омікрон. "Я вважаю, що це, безумовно, створить певний виклик нашим зусиллям щодо запобігання та контролю вірусу, але оскільки у Китаю є досвід запобігання та контролю коронавірусу, я повністю вірю, що Китай зможе провести Зимові Олімпійські ігри, як заплановано, без проблем та успішно ". – сказав Чжао. Пекін планує провести Ігри з 4 по 20 лютого без іноземних глядачів, з усіма спортсменами та пов'язаним персоналом, які будуть у "замкненому циклі" і підлягатимуть щоденному тестуванню на COVID-19, щоб запобігти поширенню вірусу і не наражати інших учасників змагань на небезпеку.