Головна Новини Світ Китай Зимові Олімпійські ігри: чи планується проведення, зважаючи на виклик нового штаму
commentss НОВИНИ Всі новини

Зимові Олімпійські ігри: чи планується проведення, зважаючи на виклик нового штаму

Штам Omicron поставив під загрозу плани Китаю провести Зимові ігри

30 листопада 2021, 18:49
Поділіться публікацією:

Як заявив речник міністерства закордонних справ Чжао Ліцзянь на регулярному щоденному брифінгу у вівторок, 30 листопада, Китай розраховує провести Зимові Олімпійські ігри 2022 року "плавно" та за графіком, незважаючи на проблеми, пов’язані з появою нового варіанту коронавірусу Omicron. Про це повідомляє Reuters.

Зимові Олімпійські ігри: чи планується проведення, зважаючи на виклик нового штаму

Люди проходять повз штаб-квартиру Пекінського оргкомітету зимових Олімпійських і Паралімпійських ігор - Reuters

"Я вважаю, що це, безумовно, створить певний виклик нашим зусиллям із запобігання та контролю вірусу, але оскільки Китай має досвід запобігання та контролю коронавірусу, я повністю вірю, що Китай зможе провести Зимові Олімпійські ігри, як заплановано, без проблем та успішно", — сказав Чжао.

Пекін планує провести Ігри з 4 по 20 лютого без іноземних глядачів, зі всіма спортсменами та пов'язаним персоналом, які будуть у "замкнутому циклі" та підлягатимуть щоденному тестуванню на COVID-19, щоб запобіги поширенню вірусу й не наражати інших учасників змагань на небезпеку. 

Відповідно до своєї політики "нульового COVID-19", Китай вжив найсуворіші заходи профілактики COVID-19 у світі.

Як повідомляли раніше "Коментарі", прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон не відкидає можливості дипломатичного бойкоту зимових Олімпійських ігор, які має приймати Пекін. Основна причина, яка може спричинити бойкот є систематичне порушення китайською владою прав уйгурських мусульман. Права та свободи цих людей постійно порушуються. Вашингтон вже повідомив, що також готовий оголосити бойкот. У такому разі ані президент Байден, ані якийсь інший представник влади США не будуть присутніми на змаганнях. 




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини