Канали Венеції пересохли: що сталося

В результаті багато гондоли, що перевозять туристів по місту, залишаються на березі

Зазвичай італійське місто Венеція потерпає від повеней. Однак тепер через рекордні відливи його знамениті канали висохли. Як повідомляє видання Republic World, багато гондоли і катери, на яких люблять пересуватися по місту туристи і місцеві жителі, застрягли на мілині.

У найбільшому Гранд-каналі вода залишилася, але її рівень істотно знизився. В цілому рівень води у Венеції в цьому році знизився на 48 сантиметрів.

Нагадаємо, початок лютого для жителів Парижа ознаменувався значними повенями. Столицю Франції сильно підтопило після затяжних опадів, які щедро "поливали" регіони Марна і Іль-де-Франс. У регіонах, через які протікає головна водна артерія країни - річка Сена, вже оголошено жовтий рівень безпеки, а в деяких навіть червоний. Вода заливає будинки, дороги, розмиває насипу грунту. Представники влади були змушені закрити кілька місць паризької набережній для проходу, адже є небезпека затоплення. Зараз води Сени піднялися на більш ніж 3 метри. В цілому ж передбачається, що рівень річки досягне позначки 4,5 метра.

Втім, це не настільки трагічно, як могло б здатися. У 2018 році Париж пережив більш страшна повінь - тоді вода в Сені піднялася майже на 6 метрів. Водночас слід зазначити, що не тільки Париж страждає від природного катаклізму. Так, на півночі Франції в водах річки Самбра потонув 70-річний чоловік. Рятувальники намагалися його реанімувати, проте вже було пізно. Повідомлень про загиблих у французькій столиці поки не було.

Тим часом парижани, що мають баржі на Сені, зовсім не переймаються підвищенням рівня води. 77-річний Жерар, який живе в водоплавних будиночках майже 25 років, каже, що цьогорічна повінь.