Головна Новини Світ Франція У Парижі повінь: як виглядає французька Венеція (ФОТО, ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

У Парижі повінь: як виглядає французька Венеція (ФОТО, ВІДЕО)

Незважаючи на повені, паризькі власники барж не переймаються ситуацією

2 лютого 2021, 17:25
Поділіться публікацією:








Початок лютого для жителів Парижу ознаменувався значними повенями. Столицю Франції добряче підтопило після затяжних опадів, які щедро "поливали" регіони Марна та Іль-де-Франс, повідомляє місцеве видання Le Parisien.

У Парижі повінь: як виглядає французька Венеція (ФОТО, ВІДЕО)

У Парижі Сена вийшла із берегів. Фото: leparisien

У регіонах, через які протікає головна водна артерія країни — річка Сена, уже оголошено жовтий рівень безпеки, а подекуди навіть червоний. Вода заливає будинки, дороги, розмиває насипи ґрунту. Представники влади були змушені закрити кілька місць паризької набережної для проходу, адже є небезпека затоплення.

Наразі води Сени піднялися на понад 3 метри. Загалом же передбачається, що рівень річки досягне позначки 4,5 метри.

Утім, це не настільки трагічно, як могло б здатися. У 2018 році Париж пережив страшнішу повінь — тоді вода у Сені піднялася на майже 6 метрів.

Водночас, слід зазначити, що не тільки Париж страждає від повені. Так, на півночі Франції у водах річки Самбре потонув 70-річний чоловік. Рятувальники намагалися його реанімувати, однак уже було пізно. Повідомлень про загиблих у французькій столиці поки не було.

У Парижі повінь: як виглядає французька Венеція (ФОТО, ВІДЕО) - фото 2
У Парижі повінь: як виглядає французька Венеція (ФОТО, ВІДЕО) - фото 3
У Парижі повінь: як виглядає французька Венеція (ФОТО, ВІДЕО) - фото 4

Тим часом парижани, які мають баржі на Сені, не переймаються підвищенням рівня води. 77-річний Жерар, який мешкає у водоплавному будиночку майже 25 років, говорить, що цьогорічна повінь — не найстрашніша, яку він бачив за життя. Евакуюватися чоловік поки не збирається.

А допоки у Франції, здається, погода схожа на типову для України весну, у Харкові бабак Тимко "передбачив", коли ж до країни прийде довгоочікуване тепло.

Також на порталі можна дізнатися подробиці іншої надзвичайної ситуації, що сталася значно ближче до нас — у Миколаївській області чоловік із сокирою влаштував підпал на території гіпермаркету "Епіцентр".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини