Головна Новини Світ Італія Немає уколу - немає роботи: заява Ватикану про вакцинацію
commentss НОВИНИ Всі новини

Немає уколу - немає роботи: заява Ватикану про вакцинацію

Місто-держава почала кампанію з імунізації в минулому місяці - одним з перших, кому ввели вакцину, був 84-річний Папа Римський Франциск

18 лютого 2021, 22:11
Поділіться публікацією:

У січні цього року у Ватикані почалася масова вакцинація проти COVID-19. Як повідомляє Reuters вище керівництво Ватикану пригрозило звільненням тим, хто відмовиться від уколу без поважних причин.

Немає уколу - немає роботи: заява Ватикану про вакцинацію

Вакцина. Фото: rbc.ua

Губернатор Ватикану, кардинал Джузеппе Бертеллі, який раніше і сам переміг коронавірус, опублікував указ, в якому назвав вакцинацію "відповідальним вибором", пояснивши це високим ризиком спричинення шкоди іншим людям.

Ті, хто від неї відмовиться без поважних причин, підпаде під дію закону про права та обов'язки співробітників Ватикану. Одне з положень передбачає "різної тяжкості наслідки аж до звільнення" для тих, хто відмовиться від "запобіжних заходів". Співробітників, які не зможуть пройти імунізацію за станом здоров'я, переведуть на посаду, на якій вони будуть мінімально контактувати з іншими людьми. Зарплата у них залишиться та ж, навіть якщо нова посада буде гірше колишньою.

Указ Бертеллі був підписаний 8 лютого і опублікований на сайті губернаторства.

У Ватикані офіційно числиться кілька тисяч співробітників, переважно громадян Італії. Місто-держава почала кампанію з імунізації в минулому місяці — одним з перших, кому ввели вакцину, був 84-річний Папа Римський Франциск.

Нагадаємо, в Міністерстві охорони здоров'я анонсували другою кампанію вакцинації проти Коронавірусние захворювання. У МОЗ заявили, що вона може бути проведена через шість — дев'ять місяців. Про це повідомляє видання РБК-Україна, посилаючись на повідомлення міністра охорони здоров'я Максима Степанова.   Глава МОЗ запевняє, що першу кампанію вакцинації слід провести дуже швидко, при цьому підкреслив, що прищеплювати українців від коронавірусу точно будуть в цьому місяці:



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Тото

19 лютого 2021, 01:13

Фашизм чистой воды

Правдоруб

18 лютого 2021, 23:48

Ватикан это мафиозная, сатанинская структура ни как не связана с Господом Богом!!! А только прикрывается... Мнение Ватикана это самое последние никому не нужное в мире мнение!


Новини