В Італії шанувальника Путіна обрано спікером парламенту

На думку Лоренцо Фонтани, Росія під керівництвом Володимира Путіна - "еталон для тих, хто вірить у націоналістичну модель суспільства". Главу Кремля він також називає "світлом для західного світу"

Нижню палату італійського парламенту очолив представник правої партії "Ліга" Лоренцо Фонтана, який відомий своєю симпатією до президента Росії Володимира Путіна. Про це повідомляє видання Rai .

За кандидатуру Фонтани на цю посаду віддали голоси 222 парламентарі з 400. Серед них — депутати з партії "Брати Італії" Джорджії Мелоні, яка, ймовірно, формуватиме новий кабінет міністрів.


Лоренцо Фонтану раніше обіймав посаду міністра з європейських питань у кабінеті Джузеппе Конті. Фонтана — ультраконсерватор, Росію під керівництвом Володимира Путіна він називає "еталоном для тих, хто вірить у націоналістичну модель суспільства". Самого ж Путіна новий спікер називає "світлом для західного світу". Крім цього, Фонтана є противником дострокового переривання вагітності та громадянських союзів для одностатевих пар. На його думку, Італія перебуває під ударом імміграції.


Італійські журналісти пишуть, що у 2014 році Фонтана був присутній на "референдумі" про приєднання до РФ в окупованому Криму. Також у 2017 році він, будучи депутатом Європарламенту, голосував проти надання Україні безвізу із країнами ЄС.


Водночас, видання "Коментарі" раніше писало про те, що ймовірний майбутній прем'єр Італії Джорджія Мелоні 4 жовтня здійснила телефонну розмову з президентом України Володимиром Зеленським . Під час бесіди вона пообіцяла Україні підтримку. Український президент у ході розмови запросив Мелоні відвідати Київ та подякував Італії за зброю, яку країна надсилає для боротьби з російськими окупантами.