Головна Новини Світ НАТО Чи повинні США захищати союзників по НАТО: стало відомо, що думає більшість американців
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи повинні США захищати союзників по НАТО: стало відомо, що думає більшість американців

Американці вважають, що США мають захищати союзників щодо НАТО

24 лютого 2024, 09:45 comments1283
Поділіться публікацією:

Більшість американців позитивно ставляться до Північноатлантичного альянсу (НАТО) і вважають, що Сполучені Штати мають продовжувати захищати своїх союзників у Європі. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у дослідженні, опублікованому на сайті компанії YouGov.

Чи повинні США захищати союзників по НАТО: стало відомо, що думає більшість американців

США - НАТО. Фото: з відкритих джерел

Оприлюднені результати соціологічного дослідження показали, що 60% респондентів підтримують захист США своїх союзників по НАТО, якщо вони зазнають нападу. Лише 13% вважають, що країна не повинна виконувати це зобов'язання, а 26% респондентів відповіли, що не впевнені у цьому.

У той же час 53% американців мають дуже або певною мірою позитивну думку про НАТО, тоді як 22% негативно ставляться до Альянсу. Ці цифри практично не змінились із липня 2023 року.

Стаття 5 Статуту Альянсу передбачає, що напад на будь-якого члена має розглядатись як напад на всіх членів. Опитування показало, що респонденти найбільше підтримують Велику Британію (63%), за нею йдуть Франція (58%), Німеччина (55%), Польща (54%), Фінляндія (54%) та Греція (52%).

Швеція, яка ще не увійшла до НАТО, отримала 58% підтримки опитаних.

Респонденти-прихильники демократів найчастіше заявляли, що США повинні виконувати свої зобов'язання щодо підтримки інших країн НАТО під час конфліктів. Близько 72% прихильників демократів погодилися з цим, тоді як 53% незалежних респондентів та 56% республіканців сказали те саме.

Серед електорату республіканців, які відносять себе до групи прихильників MAGA (Make America Great Again), менш схильні підтримувати США у підтримці своїх союзників Альянсом — таких виявилося 47%. Серед електорату республіканців, які не належать до групи MAGA, прихильників допомоги було 62%.

Старші американці та випускники коледжів більше підтримують зобов'язання США захищати своїх союзників щодо НАТО.

Крім того, опитування показало, що 54% американців повністю або частково не підтримують позицію Дональда Трампа щодо готовності заохочувати напади на членів НАТО, які не виконують зобов'язань щодо витрат на оборону. Схвалюють такий підхід 23%. Причому електорат республіканців сильно поділився у своїй підтримці, а більшість електорату демократів не схвалюють таких заяв Трампа щодо Альянсу.

Опитування проводилося з неділі по вівторок серед 1562 дорослих американців і має похибку у 3 відсоткові пункти.

Читайте також на порталі "Коментарі" — яку гру ведуть Путін та Трамп: що стоїть за їхніми висловлюваннями.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини