Головна Новини Світ НАТО Чому поразка України буде катастрофою для Заходу: ключові причини
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому поразка України буде катастрофою для Заходу: ключові причини

Країнам Заходу не вигідна поразка України у війні проти РФ

17 жовтня 2024, 23:12
Поділіться публікацією:

У перші місяці російського вторгнення для західних партнерів питання поразки України, ймовірно, не було принциповим. Після того, як Захід зробив багато заяв і вчинків щодо підтримки Києва, допустити поразку України – це допустити поразку Франції, Німеччини, Великобританії, США.

Чому поразка України буде катастрофою для Заходу: ключові причини

Заходу не вигідна поразка України. Фото з відкритих джерел

"Припустимо гіпотетично, що сталася поразка України. Як тоді Захід буде налагоджувати відносини з Росією на довоєнному рівні? Це ж доведеться знімати всі санкції, принижуватися перед Росією та, м’яко кажучи, плювати собі в обличчя. Якщо ж західні партнери не погодяться на такі уступки, тоді їм доведеться воювати з РФ. Чи хочуть вони такого сценарію для себе? Звісно, що ні", — заявив політолог Андрій Городницький.

Він вважає, що наразі Захід вже на ментальному рівні не може допустити поразки України. Тим більше, що після поразок в Афганістані та Іраку очільники західних держав не зможуть знову зробити вигляд перед своїми громадянами, що нічого жахливого не сталося.

"Захід хоче, щоб Україна не програла, а Росія — не виграла. При цьому обговорюється формат зупинення війни по лінії фронту, коли підконтрольні Києву українські території отримають гарантії безпеки від НАТО. Такий сценарій не означатиме поразку України, оскільки держава збережеться. Але й для Кремля це не буде поразка, так як Росія де-факто приросте новими територіями, що для внутрішньої аудиторії можна буде продати як перемогу. Щоправда, є один нюанс. Відповідний сценарій буде дієвим лише за умови, що гарантії безпеки включатимуть розміщення на лінії розмежування західних військ", — додав експерт. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини