Головна Новини Світ НАТО Чому Україні не світить членство в НАТО найближчі 20 років: пояснення експерта
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому Україні не світить членство в НАТО найближчі 20 років: пояснення експерта

Експерт Аналітичної групи "Левіафан" Микола Мельник вважає, що за розмови про швидке членство України в НАТО більше схожі на інформаційний шум

сьогодні, 16:26
Поділіться публікацією:

Нинішня війна України та Росії – це не просто регіональний конфлікт, який можна вирішити шляхом перемовин. Україна ніколи не визнає територіальні претензії Росії, як і Росія ніколи не визнає територіальну цілісність України. Так буде принаймні найближчі 20 років. Тому попри все те, що зазначено в нашій Конституції, ані ЄС, ані НАТО Україні найближчим часом не світять. Як інформує портал "Коментарі", про це в ексклюзивному інтерв’ю нашому виданню розповів експерт Аналітичної групи "Левіафан" Микола Мельник.

Чому Україні не світить членство в НАТО найближчі 20 років: пояснення експерта

Членство України у НАТО. Фото: із відкритих джерел

Експерт говорить, що які б спекуляції навколо теми членства України в НАТО не розганяли ані журналісти, ані наша прекрасна влада, не варто всерйоз ставитися до такої балаканини та вірити, що ось-ось і нас покличуть в НАТО. 

Микола Мельник зауважив, що українці мають усвідомити прості істини. Україна не буде прийнята в НАТО з тією редакцією статуту НАТО, яка є зараз.  

"Та редакція статуту, яка є зараз, забороняє приймати до блоку країни, які мають територіальні суперечності з сусідами. З росіянами у нас територіальні суперечності будуть наступні 20 років. Це перше. Тому всі ці історії, які розганяються нашими ЗМІ, всіма президентами, незалежно від їх прізвищ про те, що ледь не завтра нас запросять в НАТО, є ніщо. Лише інформаційна бульбашка, яка створюється для того, щоб зберегти в українців надію, хоча, я вважаю, що це, навпаки, тільки виснажує українську націю", – підсумував співрозмовник порталу "Коментарі".

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Словаччині пояснили, чому бояться вступу України до НАТО.

Також видання "Коментарі" повідомляло — чи дійсно до приєднання України до НАТО не може бути стійкого миру в Європі? Яка вірогідність, що Джо Байден почує Володимира Зеленського і погодиться на членство України в Альянсі в найближчій перспективі? Видання "Коментарі" з цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини