Головна Новини Світ НАТО "Ми відстаємо": в Європі визнали свою слабкість перед армією РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

"Ми відстаємо": в Європі визнали свою слабкість перед армією РФ

У НАТО зізналися, що армія РФ сильніша за збройні сили європейських країн

сьогодні, 00:15
Поділіться публікацією:

Колишній генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг визнав, що армія Росії сильніша за збройні сили країн Європи.

"Ми відстаємо": в Європі визнали свою слабкість перед армією РФ

У НАТО прокоментували загрози з боку РФ. Фото з відкритих джерел

За його словами, в Європи занадто мало зброї, потенціалу та добре підготовлених військ.

"Ми знаємо, що відстаємо від росіян", — заявив Єнс Столтенберг.

Колишній генсек Альянсу зазначив, що поточних норми про фінансування військових витрат НАТО на рівні 2% ВВП недостатньо для встановлення паритету Європи з Росією.

"Не можу точно сказати, скільки це буде коштувати. Але я можу з упевненістю сказати, що якщо союзники збираються забезпечити обіцяний потенціал, то це коштуватиме набагато більше, ніж 2%, чи 3%", — сказав він.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що до кінця 2024 року до лав Збройних сил України хочуть мобілізувати ще 200 тисяч людей. Як пише видання The Times з посиланням на офіцера з Одеси, в ЗСУ не дуже вірять, що зможуть мобілізувати таку кількість новобранців до нового року.   Офіцер розповів виданню, що наразі вдається залучити до лав української армії лише 20% від необхідної кількості призовників. Причини недобору різні — корупцію, брак кадрів та проблеми зі здоров'ям у мобілізованих.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що окупація армією РФ міста Вугледар Донецької області матиме декілька негативних наслідків, заявив військовий експерт Олександр Коваленко. "У ЗСУ була можливість повного вогневого контролю залізниці від Донецька до Волновахи. Після захоплення росіянами Вугледару у росіян зʼявляється можливість відновити активну військову логістику через Волноваху", – розповів Олександр Коваленко. Експерт зазначив, що найближчим часом на цій ділянці фронту у росіян може запрацювати логістика до Запорізької області. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини