Головна Новини Світ НАТО Напад на Україну все перекреслив: у НАТО не приховують, що готуються до війни з Росією
commentss НОВИНИ Всі новини

Напад на Україну все перекреслив: у НАТО не приховують, що готуються до війни з Росією

У Генштабі Естонії не виключають удару по Росії

18 вересня 2024, 15:20
Поділіться публікацією:

Армія Естонії разом із НАТО готується до можливої війни з РФ. Саме тому не можна виключати, що може бути завдано удару по російським військовим на ворожій території. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в інтерв'ю "ERR" заявив начальник Генштабу Сил оборони балтійської республіки генерал-майор Вахур Карус.

Напад на Україну все перекреслив: у НАТО не приховують, що готуються до війни з Росією

НАТО. Фото: з відкритих джерел

Військовий розповів, що до початку повномасштабної війни Росії проти України було зроблено розрахунки, що у разі російської агресії армія Естонії зможе самостійно протриматися 10 діб. Через 10 діб на допомогу естонським військовим мають бути перекинуті союзницькі сили Північноатлантичного альянсу. Тепер, коли всі побачили, що творить Росія в Україні і на що здатна армія Кремля, відбулися "фундаментальні зміни" у військовій доктрині країни.

Офіцер погодився з тим, що тепер, у разі загрози для суверенітету країни, Естонія в праві буде "знищити росіян на їх території, де стоять війська".

"Так, безумовно, це сталося через зміни, які війна в Україні принесла багатьом союзникам по НАТО. Ми більше не можемо чекати, поки нас ударять кувалдою по голові, ми маємо бути тими, хто здатний зробити певні речі першими", — сказав він. генерал.

У разі вторгнення в країну Естонія, за словами Каруса, може розраховувати на підтримку союзників НАТО. Усі іноземні підрозділи включені у військові плани країни і навпаки – "бойова міць Естонії є частиною плану НАТО". Він наголосив, що визначено, хто із союзників яку зброю з собою привезе і яке завдання виконуватиме у разі нападу.

"Сьогодні наші ударні засоби великої дальності повністю враховуються в планах НАТО, і НАТО каже нам, що ми повинні подбати про певні цілі [на території Росії], і саме тоді вони зможуть прибути [в Естонію] і зробити наступні кроки", — заявив Карус.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Білоусова висловилися про формулу світу Зеленського: кажуть, що Кремль знає план НАТО.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини