НАТО порівняли з "радикальними феміністками", які не знають, що робити далі

У НАТО пішли за модою і вважають, що з агресором не потрібно воювати, а робити заклики до його совісті

НАТО є військовим альянсом свого часу і своєї реальності, відзначає військовий Дмитро Іванов. За його словами, коли він створювався, світ тільки вийшов з величезної війни і на тому запалі був готовий, якщо треба, її продовжувати. В то час, додає військовий, були рішучі політики, були досвідчені генерали, була Вісь Зла, проти якої треба було воювати.

"Починаючи десь з кінця 80х НАТО почало нагадувати радикальних феміністок, коли мета ніби досягнута, а не зрозуміло, що робити далі. Ну не розбігатися ж, правда? Ну зібралися, нормально ж сиділи весь час, давайте продовжувати. А що робити? Та хз, давайте з якимись аллахакбарами дружно повоюємо", - відзначив Іванов.

Окрім того, за його словами, змінився також світовий соціум. Тепер, каже Іванов, вирішувати питання війною стало "не сучасно", "не модно", "не толерантно", треба домовлятися, "стримувати", вести перемовини і закликати агресора до совісті.

"Те, що ця ху*та (вибачте) геть не працює - чомусь нікого не цікавить. Треба бути толерантними і терпіти, навіть нашкодивши собі. Все, немає зараз рузвельтів, ейзенхауерів та паттонів, а ті, хто є - їм затикають рота", - відзначив Іванов.

За його словами, він особисто не впевнений, чи потрібен Україні такий "беззубий альянс".

"Навіть не впевнений, що він потрібен світу, бо його можливості та бажання по протидії агресору є небезпідставно сумнівними", - додав він.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що першим пунктом плану перемоги України є запрошення в НАТО. Проте в Альянсі вже заявили, що у найближчій перспективі Україна його не отримає. При цьому, наприклад, канцлер Німеччини Олаф Шольц дав зрозуміти, поки він буде очільником уряду, він блокуватиме швидке членство України в Альянсі.