Головна Новини Світ НАТО НАТО розпочинає масштабні навчання біля кордонів РФ: у чому їхня унікальність
commentss НОВИНИ Всі новини

НАТО розпочинає масштабні навчання біля кордонів РФ: у чому їхня унікальність

Nordic Response - це масштабні військові навчання на суші, на морі та в повітрі

4 березня 2024, 07:22 comments5561
Поділіться публікацією:

На півночі Фінляндії, Швеції та Норвегії сьогодні розпочинаються масштабні військові навчання країн НАТО під назвою Nordic Response 24, які триватимуть до 15 березня. Вони відбуваються під керівництвом Норвегії. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Yle".

НАТО розпочинає масштабні навчання біля кордонів РФ: у чому їхня унікальність

НАТО. Фото: з відкритих джерел

У матеріалі йдеться, що одна з особливостей цих навчань полягає в тому, що для Фінляндії це найважливіша участь у міжнародних навчаннях за кордоном в історії Оборонних сил, а також уперше, коли Фінляндія бере участь у навчаннях спільної оборони країн НАТО, як член оборонного союзу.

Nordic Response — це масштабні військові навчання на суші, на морі та в повітрі. У них візьмуть участь близько 20 тисяч військовослужбовців з 14 країн. Фінляндію представлять близько 4100 військовослужбовців.

Nordic Response 2024 є частиною масштабних навчань Північноатлантичного альянсу Steadfast Defender. Очікується, що на навчання також буде направлено понад 50 кораблів, у тому числі фрегати та підводні човни, а також понад 100 винищувачів, вертольотів та інших літальних апаратів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент Франції Еммануель Макрон, який сколихнув усіх своєю заявою про можливе відправлення військовослужбовців країн НАТО до України, збирає з цього приводу лідерів парламентських партій своєї країни. За даними видання Le Figaro, Єлисейський палац надіслав відповідне запрошення лідерам партій на 7 березня. Тим часом, все частіше в Альянсі озвучують думку, що уникнути війни з Росією не вдасться, якщо дати тій перемогти в Україні. Про це говорять і європейці, і той самий голова Пентагону Ллойд Остін. Експерти проаналізували для порталу "Коментарі" подібну риторику та ймовірність її втілення у життя.

Також видання "Коментарі" повідомляло – "злив" Росією розмов офіцерів Бундесверу: про що настав час задуматися Європі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини