Названа справжня причина, чому члени НАТО не реагують на російські провокації з дронами

НАТО жодним чином не реагує на російські провокації, бо знає, що не їм стримувати навалу росіян, а українцям

Ще один російський БПЛА порушив повітряний простір НАТО. Тепер - через Латвію. Реакція - лише заяви, відзначає колишній посол України в США Валерій Чалий. За його словами, західні партнери просто розбираються навмисно чи ненавмисно російський безпілотник порушив повітряний простір країни НАТО.

"Якби зараз Україна не була де-факто гарантом безпеки країн НАТО, можна було просто констатувати факт недооцінки російської загрози. А так, вони заспокоїлися - бо українці, ціною десятків тисяч життів, стримують цю навалу… Стримують наодинці з ворогом, хоч і при допомозі партнерів", - відзначив Чалий.

За його словами, в геополітиці немає справедливості чи моралі. Втім, додає дипломат, необхідно знайти спосіб, щоб одноосібна оборона України стала колективною і зробити це якомога скоріше. При цьому він нагадав, що ультиматум росіяни в грудні 2021 року направляли до НАТО і Вашингтону, а напали на Україну.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що протягом останнього часу російські ракети та дрони все частіше порушують повітряний простір країн НАТО. Зокрема, часто вони залітають в Польщу та Румунію. Зокрема, в Румунії російський "шахед" навіть зіткнувся із землею. Втім у Міноборони країни відзначили, що то був пустир, тому ніхто не постраждав. У відомстві заявили, що різко засуджують такі дії Росії. А у міністерстві закордонних справ закликали РФ не піднімати градус ескалації.

Окрім того, як відзначив директор Центру з протидії дезінформації при РНБО Андрій Коваленко, останнім часом частота вторгнень російських безпілотників у повітряний простір країн НАТО зросла, що, може свідчити про нову тактику Кремля. Коваленко зазначив, що слабка відповідь Альянсу лише спонукає Росію до нових провокацій.