Головна Новини Світ Росія Нова стратегія Кремля: Росія збільшить атаки дронами на країни НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

Нова стратегія Кремля: Росія збільшить атаки дронами на країни НАТО

Експерт попереджає: Росія активізує використання дронів проти НАТО через слабку реакцію Альянсу

9 вересня 2024, 15:12
Поділіться публікацією:

Останнім часом частота вторгнень російських безпілотників у повітряний простір країн НАТО зросла, що, за словами директора Центру з протидії дезінформації при РНБО Андрія Коваленка, може свідчити про нову тактику Кремля. Коваленко зазначив, що слабка відповідь Альянсу лише спонукає Росію до нових провокацій.

Нова стратегія Кремля: Росія збільшить атаки дронами на країни НАТО

Випадки заліту російських БПЛА в повітряний простір країн НАТО почастішають

"Схоже, що випадки зальоту російських БПЛА в повітряний простір країн НАТО почастішають. З огляду на мляву реакцію Альянсу, росія використовуватиме ці інструменти.," — коментує Коваленко.

Проблему ще більше ускладнює європейська бюрократія, котра затягує процес реагування на ці інциденти тривалими "розслідуваннями". 

Велика проблема, що там триватимуть "розслідування", бюрократія спалюватиме час на це. Росія відкрито випробовує Захід і ставатиме все наглішою. Потрібно розуміти, що думки деяких європейських політиків про те, що можна змусити росію та Україну домовитись про щось не означає, що Кремль не продовжить використовувати слабкості Заходу. Він припинить тільки тоді, коли отримає потужний удар.”, — написав Коваленко

Коваленко впевнений, що Кремль не припинить використання тактик дестабілізації до тих пір, поки не зіткнеться з рішучою відповіддю з боку Заходу. 

Нова стратегія Кремля: Росія збільшить атаки дронами на країни НАТО - фото 2

Раніше “Коментарі” писали, що литовський міністр закордонних справ Габріелюс Ландсбергіс виступив з різкою критикою в адресу НАТО у зв'язку з падінням російських безпілотників на території країн-членів альянсу. В публікації у соцмережі X він підкреслив, що ситуації, які лише три роки тому здавались неможливими, тепер стали звичайністю і потребують негайної реакції та змін у стратегії оборони.      



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини