План перемоги: яке рішення Зеленський чекає від Байдена наприкінці його президентства

Український лідер хоче, щоб Джо Байден поставив жирну крапку наприкінці свого президентства, давши добро на членство України в НАТО

Президент України Володимир Зеленський сподівається на запрошення до НАТО від Байдена до завершення його президентства. Як передає портал "Коментарі", про це пише "Le Monde".

У матеріалі йдеться про те, що це нібито частина "плану перемоги" Володимира Зеленського, який він представить у Вашингтоні. При цьому автори матеріалу зазначають, що ймовірність того, що Джо Байден піде в цьому проханні назустріч Зеленському, вкрай низька, тому що голова білого будинку боїться, що це рішення може призвести до початку Третьої світової війни.

Читайте також на порталі "Коментарі" - в інтерв'ю журналу Foreign Policy генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Україну значно просунули на шляху до членства в НАТО. Столтенберг, як і раніше, вважає, що шлях України до членства в Альянсі незворотний. Адже не може бути стабільності, миру та безпеки в Європі без миру та стабільності в Україні. І в довгостроковій перспективі не може бути миру та безпеки в Україні, якщо Україна не стане союзником НАТО.

"Тому ми рухаємося вперед. Але, звісно, запрошення для України не може бути, доки всі союзники не погодяться. Для цього потрібен консенсус, а його у нас поки що немає", – зауважив Столтенберг.

Також видання "Коментарі" повідомляло – 16 вересня президент Володимир Зеленський звернувся до українців із традиційним повідомленням, де розповів про ключові події дня, зокрема поділився новими деталями щодо українського мирного плану.

Володимир Зеленський повідомив, що протягом дня відбулися наради, присвячені підготовці українського "Плану перемоги". У цих обговореннях брали участь ключові особи, відповідальні за різні напрями плану – військовий, політичний, дипломатичний та економічний аспекти.