Польща та країни Балтії зробили попередження Путіну: на яке місто РФ готуються напасти

Польща та країни Балтії вважають, що Україна дає Заходу кілька років на підготовку до війни з РФ

Аналізуючи події, які відбулися і продовжують відбуватися в Україні, дійшли висновку, що вже зараз потрібно думати про жорстку відповідь Москві у разі вторгнення російських військ. Військові не виключають, що після війни в Україні Путін може спрямувати свій "імперіалістичний експансіонізм" на Естонію, Латвію, Литву та Польщу. Як повідомляє портал "Коментарі", зокрема, про це на конференції Defending Baltics заявив радник президента Литви з нацбезпеки Кястутіс Будріс, пише BILD.

Радник попередив, що ймовірність такого сценарію зросте, якщо Білорусь повністю стане частиною так званої Союзної держави.

Такої думки дотримується начальник Генштабу Польщі Раймунд Анджейчак.

"Україна дає нам кілька років. Якщо Росія переможе в Україні, ми матимемо одну російську дивізію у Львові, одну у Бресті та одну у Гродно", - зазначив він.

Польський топ-військовий зазначив, якщо російські війська перейдуть кордон з Литвою, піде "негайна відповідь"

"Не першого дня, а першої хвилини. Ми вдаримо по всіх стратегічних об'єктах в радіусі 300 кілометрів. Ми нападемо безпосередньо на Санкт-Петербург", - заявив Раймунд Анджейчак.

Він також попередив, що напад на Польщу чи країни Балтії буде початком тотального протистояння. На випадок такого сценарію Польща зараз закуповує 800 ракет із дальністю до 900 кілометрів.

Командувач литовської армії Раймундас Вайкшнорас заявив, що у разі початку російського вторгнення ніхто не чекатиме, доки дозвіл на військову відповідь дадуть у всіх столицях країна НАТО. Відповідь буде блискавичною у перші хвилини вторгнення.

Читайте також на порталі "Коментарі" - НАТО вирішило відповісти силою на ядерні загрози Путіна: заява Рютте.