Президент Польщі розповів, чи може Україна стати членом НАТО під час війни

Анджей Дуда зазначив, що Україні не слід розраховувати на вступ до НАТО у період війни проти Росії.

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що вступ України до НАТО під час війни є неможливим, однак польський лідер наполіг на необхідності почати процедури, які передуватимуть цьому якомога швидше. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання "Європейська правда".

Володимир Зеленський та Анджей Дуда провели спільну зустріч у Давосі, де обговорили питання майбутньої співпраці, зокрема і вступу України до НАТО. За підсумками зустрічі Дуда наполіг, що Україна "має прагнути до повноправного членства в НАТО" та вказав, що сам альянс також має підтримати український народ у русі до спільного воєнного союзу.

"Під час війни це неможливо, але я вважаю, що Україна має отримати запрошення у НАТО, що запустить процес обговорення цього питання у національних парламентах країн-членів Альянсу. Цей процес міг би тривати, і це дуже важливо для морального духу захисників України", – сказав Анджей Дуда.

За словами Анджея Дуди, приєднання України до НАТО посилить міць організації та безпеку Польщі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Німеччині розповіли, скільки часу має НАТО на підготовку до війни проти Росії.

Також "Коментарі" писали про виступ президента України Володимира Зеленського на Всесвітньому економічному форумі в Давосі. Під час промови Зеленський заявив, що Путін не буде "спокійно відпочивати ні в цьому світі, ні в іншому" і на нього чекатиме справедливість вироків, а не помста. Крім того, президент України пояснив, що уособлює російський президент для світу.