Головна Новини Світ НАТО Росія догралася. НАТО виступило із жорсткими звинуваченнями РФ і пригрозило відповіддю
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія догралася. НАТО виступило із жорсткими звинуваченнями РФ і пригрозило відповіддю

НАТО виступив із заявою, в якій звинуватив Росію в агресивних діях проти країн-членів Альянсу. Там підкреслили, що з такими діями миритися не будуть і пообіцяли відповідь. Також в НАТО додали, що не відмовляться від підтримки України

2 травня 2024, 19:56 comments9725
Поділіться публікацією:

У середу, 2 травня, Північноатлантичний Альянс у своїй заяві висловив занепокоєння щодо нещодавніх зловмисних дій Російської Федерації на території країн НАТО. При цьому в НАТО пообіцяли відповісти на такі дії як індивідуально, так і колективно.

Росія догралася. НАТО виступило із жорсткими звинуваченнями РФ і пригрозило відповіддю

НАТО

Зокрема, Альянс підкреслив, що останніми тижнями були висунуті звинувачення проти декількох осіб у зв'язку з ворожою діяльністю, яка охоплює кілька країн-членів, таких як Чехія, Естонія, Німеччина, Латвія, Литва, Польща та Велика Британія.

Ці інциденти, сказано в заяві НАТО, є частиною агресивної кампанії, яку Росія продовжує вести в євроатлантичному регіоні, включаючи територію Альянсу. При цьому вона використовує підконтрольних собі осіб. Серед таких дій є дезінформація, саботаж, акти насильства, кібератаки та електронні втручання, кампанії дезінформації та інші гібридні операції, заявили в НАТО.

Члени НАТО висловили "глибоке занепокоєння" стосовно гібридних акцій Росії, які становлять загрозу безпеці Альянсу. При цьому там висловили  підтримку країнам-жертвам і пообіцяли, що стоятимуть пліч-о-пліч з ними.

В НАТО заявили, що неодмінно відреагують на агресивні дії Росії.

Альянс також пообіцяв продовжити зміцнення стійкості до гібридних загроз з боку Росії і закликав Москву дотримуватися своїх міжнародних зобов'язань так само, як члени НАТО дотримуються своїх.

Окрім того, в НАТО особливо підкреслили, що дії Росії ніяк не вплинуть на підтримку України Альянсом.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що за даними американської розвідки, РФ буде продовжувати вести проти України агресивну війну.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Гарик

2 травня 2024, 19:05

Очередные пугатели...Так и хочется сказать-"Не тренди,пацан...Дело где?


Новини