Що можна Ізраїлю, те Україні зась: названо причину подвійних стандартів членів НАТО

Захід просто знову дуже хоче називати диктатора Путіна «другом» і перезавантажити стосунки з РФ

Сьогодні вночі Ізраїль обстріляв ракетами російську базу Хмеймім у Сирії, де якраз приземлився іранський літак. Втім, як відзначає політолог Петро Олещук, нічого не трапилося, Росія жодним чином не відреагувала на такі дії.

"Сармати" не полетіли на Вашингтон. Жодна "Третя світова" не почалася", - відзначив політолог.

За його словами, досі незрозуміло, яким чином працюють так звані "червоні лінії" на Близькому Сході та у Європі.

"Чому там можна обстрілювати російські бази, а тут - не можна збивати навіть "Шахеди" у повітряному просторі НАТО? Чому там усі держави НАТО висилають авіацію, аби жодна ракета не впала на Ізраїль, а тут усі спокійно дивляться, як ракети падають на українські міста? Я думаю, усім зрозуміло, що мова не про страх "світової війни", а про гостре бажання “perezagruzka”, що було єдиною реальною метою "західних партнерів" України", - говорить Олещук.

Тобто, на його думку, Захід відчайдушно прагне перезавантажити відносини з Росією і знову називати кремлівського диктатора Володимира Путіна другом.

"Друг Vladimir. Спільні фото у ковбойських шляпах. Запевнення у вічній дружбі. Нафтові контракти… От про що вони мріють, коли говорять про "підтримку України стільки, скільки буде потрібно". Потрібно кому? Україні? Чи тим, хто мріє через Україну зробити рашку більш "раціональною та зговірливою?" - відзначив політолог.

Втім, як розповідали "Коментарі", США та союзники хочуть обмежити відповідь Ізраїлю на атаку Ірану в надії запобігти виходу з-під контролю регіонального конфлікту. Армія оборони Ізраїлю не планує ударів по ядерних об'єктах Ірану. Проте Ізраїль розглядає інші варіанти відповіді ракетну атаку Ірану.