Головна Новини Світ Близький Схід ЗМІ дізналися, чи справді Ізраїль планує удари по ядерних об'єктах Ірану
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗМІ дізналися, чи справді Ізраїль планує удари по ядерних об'єктах Ірану

США та союзники хочуть обмежити відповідь Ізраїлю на атаку Ірану в надії запобігти виходу з-під контролю регіонального конфлікту

сьогодні, 11:40
Поділіться публікацією:

Незважаючи на погрози ізраїльського уряду завдати вирішального удару по іранському режиму, на сьогоднішній день Армія оборони Ізраїлю не планує ударів по ядерних об'єктах Ірану. Проте Ізраїль розглядає інші варіанти відповіді ракетну атаку Ірану. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє рейтингове видання "Financial Times".

ЗМІ дізналися, чи справді Ізраїль планує удари по ядерних об'єктах Ірану

Загострення на Близькому Сході. Фото: з відкритих джерел

У матеріалі йдеться, що США та західні союзники намагаються вплинути на владу Ізраїлю і зрештою відмовити від потужної атаки на Іран. Все це робиться, щоб спробувати запобігти виходу з-під контролю регіонального конфлікту.

Журналісти зазначають, що Адміністрація Джо Байдена вже дала зрозуміти, що підтримує право Ізраїлю на відповідь. Але офіційні особи США визнають, що їхній вплив на Ізраїль може бути обмежений.

FT зазначає, що Ізраїль зважує кілька варіантів відповіді Ірану, включаючи атаки на ракетні установки чи нафтову інфраструктуру. Деякі офіційні особи Ізраїлю закликали до ударів по його ядерних об'єктах, хоча особа, знайома з цим питанням, сказала, що такий варіант не розглядається. Президент США Джо Байден також заявив, що буде проти такої відповіді.

США та інші західні союзники закликають Ізраїль зосередитися на військових цілях.

Західні чиновники зазначають, що Ізраїль стає дедалі впевненішим і сміливішим після ліквідації керівництва "Хезболли". За словами чиновників, ізраїльський уряд може бути готовий зазнати військових та політичних втрат, якщо це означає досягнення стратегічної перемоги над Іраном.

Читайте на порталі "Коментарі" — чи може спалахнути велика війна на Близькому Сході: які сценарії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини