Сім країн проти запрошення України до НАТО: у Зеленського відреагували

Прес-секретар президента Сергій Никифоров нагадав про план перемоги, де якраз і прописано запрошення України до Альянсу.

В Офісі президента України назвали неправдивою інформацію про те, що нібито сім країн проти запрошення України до Організації Північноатлантичного договору (НАТО). Як передає портал "Коментарі", про це в інтерв'ю УНІАН розповів речник глави держави Сергій Никифоров.

"Інформація у ЗМІ про те, що 7 країн виступають проти запрошення України до НАТО, не відповідає дійсності. Ці чутки вигідні тим, хто хоче створити помилкове враження, ніби вступ України не має широкої підтримки серед членів Альянсу. Насправді ідею запрошення України підтримує абсолютна більшість країн-членів, а щодо інших ведеться активна робота з адвокації", - висловився Никифоров.

Спікер українського президента звернув увагу, що запрошення до Альянсу – це перший пункт Плану перемоги президента України Володимира Зеленського та надійний шлях до справедливого та міцного світу.

Сергій Никифоров заявив, що сьогодні ключовою метою Володимира Зеленського якраз є членство України в НАТО. Щоб реалізувати це завдання, український лідер представив план міжнародним партнерам, українському парламенту та спільноті, представникам ЗМІ та громадянського суспільства та консолідує їхні зусилля, щоб наблизити запрошення України до НАТО.

Читайте також на порталі "Коментарі" - деякі країни НАТО скептично ставляться до плану перемоги, представленого президентом Володимиром Зеленським, зокрема щодо пункту про запрошення України до Альянсу. Одними із найбільших противників вступу України до НАТО стали США та Німеччина.

Як повідомляє Politico із посиланням на офіційних дипломатів США та НАТО, ключові партнери України не поспішають реагувати на заклик Зеленського про запрошення України до Альянсу. Зокрема, США та інші країни НАТО стурбовані тим, що такий крок може призвести до прямої війни з РФ.