Сотні тисяч солдатів НАТО на сході Європи: ЗМІ дізналися нові подробиці про план війни з РФ

Країни Альянсу протягом 3-6 місяців перекинуть величезну кількість військових до східної Європи у разі нападу Росії, пишуть німецькі журналісти.

Німеччина та її союзники по НАТО працюють над схемою реагування блоку на можливий військовий конфлікт з Росією. Згідно з німецькими заявами, було розроблено найбільший за останні 30 років план, спрямований на захист від військових нападів.

Як повідомляє Spiegel з посиланням на документ Бундесверу, у разі нападу Росії Альянс через територію Німеччини направить на схід Європи 800 тисяч солдатів і понад 200 тисяч одиниць військової техніки. Перекидання військ планується здійснити протягом 3-6 місяців.

За даними журналістів, для переміщення військ буде використовуватися автомагістраль А2, яка тягнеться від Оберхаузена до кільцевої автодороги Берліна. Бундесвер та влада всіх рівнів продовжують вивчати особливості маршруту та шукають можливі альтернативи.

Наприклад, проблемним вважають міст Хоенварте через Ельбу на північ від Магдебурга. Якщо міст буде атакований, магістраль А2 буде паралізована.

"У цих сценаріях про солдатів потрібно буде дбати та розміщувати під час їхнього транспортування, а для техніки знадобиться пальне та інфраструктура", - зазначив голова Федерального управління цивільного захисту та допомоги під час стихійних лих Ральф Тізлер.

Журналісти підкреслили, що план оборони Німеччини містить декілька сотень сторінок. Документ почали розробляти ще в березні минулого року на тлі нападу РФ на Україну. Це перший масштабний документ такого рівня за останні 30 років.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Міністр оборони Німеччини назвав дату, коли Росія може напасти на НАТО. Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус вважає, що Росія може атакувати одну з країн НАТО через п’ять років. За його словами, Берлін має підготувати свою армію до можливого нападу російських військ.