Головна Новини Світ Німеччина Міністр оборони Німеччини назвав дату, коли Росія може напасти на НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

Міністр оборони Німеччини назвав дату, коли Росія може напасти на НАТО

Очільник Міноборони Німеччини Борис Пісторіус прогнозує, що Росія через кілька років зможе атакувати одного з членів НАТО.

12 червня 2024, 16:55
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус вважає, що Росія може атакувати одну з країн НАТО через п’ять років. За його словами, Берлін має підготувати свою армію до можливого нападу російських військ. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на німецьке видання Bild.

Міністр оборони Німеччини назвав дату, коли Росія може напасти на НАТО

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус. Фото з відкритих джерел

Очільник Міноборони Німеччини Борис Пісторіус виступив на пресконференції в Берліні, де заявив, що військова ситуація в Європі "змінилася порівняно з тим, що було кілька років тому". Пісторіус наполіг, що через російську агресію проти України, Німеччина має посилити свою оборону. Німецький міністр вказав дату, коли, на його думку, Росія може атакувати НАТО.

"Ми повинні виходити з того, що у 2029 році Росія зможе напасти на одну з країн НАТО. Тому ми маємо відновити потенціал стримування щодо особового складу", — заявив Пісторіус.

Одним з заходів щодо посилення армії ФРН міністр оборони Німеччини називає збільшення чисельності військ. За його словами, найближчим часом чисельність бундесверу має бути збільшена зі 181 тисячі осіб до 203 тисяч. Крім того, за оцінками НАТО, Німеччині також потрібно ще близько 200 тисяч резервістів.

Борис Пісторіус наголосив, що Збройні сили планують за цей час набрати на службу "найсильніших, найпідготовленіших і наймотивованіших" військових.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що очільник НАТО Єнс Столтенберг розповів, як можна змусити російського диктатора Володимира Путіна сісти за стіл переговорів на умовах України.

Також "Коментарі" писали про німецького історика, який зробив похмурий прогноз щодо закінчення війни в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини