Головна Новини Світ НАТО Стало відомо, яка країна запропонує на саміті НАТО розпочати переговори між РФ та Україною
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, яка країна запропонує на саміті НАТО розпочати переговори між РФ та Україною

Болгарія має намір просувати питання переговорів та закінчення війни в Україні

6 липня 2024, 07:35 comments2099
Поділіться публікацією:

На майбутньому саміті НАТО у Вашингтоні Болгарія має намір запропонувати розпочати мирні переговори між Росією та Україною. Як передає портал "Коментарі", таку заяву зробив виконувач обов'язків болгарського прем'єр-міністра Дімітар Головчев, інформує агентство Novinite.

Стало відомо, яка країна запропонує на саміті НАТО розпочати переговори між РФ та Україною

Болгарія запропонує розпочати переговори між РФ та Україною. Фото: із відкритих джерел

"Я щиро вважаю, що ми повинні виступати за мирні переговори, а Болгарія виступатиме як посередник... і я пропонуватиму саме це, жодних проблем немає", — заявив Димитар Головчев.

Водночас Главчев висловив сумнів, що Болгарія може розраховувати на статус посередника, оскільки з цим мають погодитись обидві сторони.

Також політик наголосив, що переговори мають проводитися відповідно до Статуту ООН та міжнародного права.

"Необхідно наголосити, що ці мирні переговори повинні відповідати статуту ООН та міжнародному праву. Ці умови, на мій погляд, не обговорюються", — наголосив Димитар Главчев.

Читайте також на порталі "Коментарі" — з початку повномасштабної війни Росії проти України рекордна кількість росіян висловилася за проведення мирних переговорів. Російська недержавна дослідницька організація "Левада-Центр" (визнана в Росії "іноземним агентом") провела опитування та з'ясувала, що 58% громадян РФ підтримують ідею проведення мирних переговорів. За даними дослідників, минулого разу рекордні показники підтримки росіянами мирного переговорного процесу було зафіксовано у листопаді 2023 року та жовтні 2022-го — становили по 57%.

Також видання "Коментарі" повідомляло – про що говорять заяви Володимира Зеленського: яким буде формат переговорів із РФ. Експерти в ексклюзивному інтерв'ю нашому порталу детально проаналізували ситуацію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини