Головна Новини Світ НАТО Столтенберг відреагував на умови Путіна щодо припинення вогню в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Столтенберг відреагував на умови Путіна щодо припинення вогню в Україні

Генсек НАТО заявив, що в умовах Путіна немає нічого про мир

18 червня 2024, 09:05
Поділіться публікацією:

Так звані "мирні" пропозиції російського диктатора Володимира Путіна щодо припинення вогню в Україні, озвучені напередодні Глобального саміту миру, є спробою Москви переконати Київ практично капітулювати у війні. Як передає портал "Коментарі", таку заяву під час візиту до Вашингтона зробив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

Столтенберг відреагував на умови Путіна щодо припинення вогню в Україні

Єнс Столтенберг. Фото: з відкритих джерел

Генсек розкритикував у розмові з журналістами нещодавні умови глави Кремля і наголосив, що Росія насправді не робила пропозицій щодо миру.

"Путін виставив умовою припинення вогню, щоб Україна не тільки здала території, які РФ контролює на сьогоднішній день, але щоб Україна здала землі, які Росія сьогодні не контролює", — звернув увагу Йєнс Столтенберг.

Генсек НАТО зазначає, що такі російські заяви не були умовою припинення вогню.

"Це не мирні пропозиції. Це пропозиції, за якими РФ досягне своєї мети у цій війні, переконуючи Україну здати свій суверенітет та територіальну цілісність", — пояснив Столтенберг.

Водночас він привітав нещодавнє проведення Глобального саміту миру щодо України, який відбувся у Швейцарії. На думку генсека НАТО, цей захід продемонстрував "широку міжнародну підтримку" для України.

Тим часом Столтенберг акцентував, що саме ситуація на полі бою безпосередньо впливає на як мирні переговори, так і визначає їх результати для завершення всіх воєн.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Путін знову вдав, що готовий розпочати мирні переговори з Україною, щоправда, висував надхмарні вимоги. Вимагав, щоб Україна вивела свої війська із Луганської, Донецької, Херсонської та Запорізької областей, а також відмовилася від вступу до НАТО. У МЗС України вже заявили, що заяви Путіна про мир маніпулятивні, він хоче продовжувати війну. Чи згодні ви з позицією МЗС? Чому зараз з'явилися чергові заяви Путіна? Як має реагувати Україна? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини