Столтенберг відреагував на заклик Папи Римського підняти Україні білий прапор

Столтенберг відповів на заклик Папи Римського, заявивши, що капітуляція не має жодного відношення до миру

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг відкинув заклик Папи Римського до України "підняти білий прапор" і розпочати переговори з РФ. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє "NTV".

"Капітуляція – це не мир. Президент (Ред. - Росії) Путін розпочав цю війну і може закінчити її сьогодні. Україна, з іншого боку, не має такої можливості", - заявив генсек НАТО.

При цьому Столтенберг закликав усіх союзників продовжувати надавати Києву військову підтримку.

Напередодні видання Reuters опублікувало виклад фрагменту інтерв'ю Папи Римського для швейцарського телеканалу RSI. В інтерв'ю понтифік, відповідаючи на запитання, чи потрібно Україні підняти "білий прапор" та піти на переговори з РФ, підтримав таку позицію.

Варто зазначити, що, не звертаючись до понтифіка, президент України Володимир Зеленський розкритикував його ініціативу. Глава української держави нагадав, що російські вбивці не йдуть далі Європою лише тому, що їх стримують українці та українки зі зброєю в руках та під синьо-жовтим прапором.

Читайте також на порталі "Коментарі" - ми переживаємо нову хвилю розмов про необхідність термінових переговорів між Україною та Росією. Після активізації миротворчих поривів Китаю, а також чергової пропозиції Туреччиною себе як майданчика для мирного саміту, взяв слово Папа Римський Франциск. І фактично відкрито запропонував Україні капітулювати, "поки що ситуація не погіршилася". Що означає низка подібних заяв та дипломатичних потуг? Як на це слід реагувати Україні та її реальним союзникам, які розуміють, до чого можуть спричинити подібні переговори на умовах РФ? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.