У НАТО не всі за скоординований підхід щодо підтримки України: хто проти

Президент Латвії заявив, що Угорщина має свою думку щодо підтримки України

Лідери країн-членів НАТО матимуть скоординований підхід до підтримки України після того, як президент Угорщини відмовився від участі у засіданні у Ризі. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив президент Латвії Едгарс Рінкевичс, якого цитує Reuters.

Лідер Латвії нагадав, що угорський лідер Тамаш Сулок відмовився від поїздки на саміт Бухарестської дев'ятки. До її складу входять: Болгарія, Чехія, Естонія, Угорщина, Латвія, Литва, Польща, Румунія, Словаччина.

У тому числі не брала участь Словаччина. Президент Зузана Капутова скасувала візит до Риги "в останню хвилину". Як зазначили у Міністерстві закордонних справ (МЗС), термін перебування Капутової на посаді лідера країни спливає цього тижня, а голова словацького уряду Роберт Фіцо відновлюється після замаху.

"Найголовніше, що ми маємо більш скоординований підхід до Вашингтонського саміту (саміту НАТО – ред.), коли йдеться про підтримку України, коли йдеться про посилення можливостей альянсу", – заявив Рінкевичс перед початком зустрічі.

Читайте також на порталі "Коментарі" - генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що лідери альянсу мають узгодити умови надання допомоги Україні, зокрема взяти на себе фінансові зобов'язання щодо подальшої підтримки. За його словами, саме підтримка України є "нагальним завданням" для країн НАТО.

Під час прес-конференції в Латвії Єнс Столтенберг розповів, що на саміті у Вашингтоні країни НАТО мають ухвалити важливі рішення щодо розвитку альянсу.

"Ми повинні ухвалити важливі рішення щодо стримування та оборони, підтримки України, а також як зміцнити співпрацю з нашими індо-тихоокеанськими партнерами, щоб відповісти на виклики для нашої безпеки від Китаю", - сказав Столтенберг.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у РФ знову погрозили ударами по країнах НАТО: хто вже під прицілом.