У НАТО розглядають сценарій, коли союзники не зможуть допомогти Україні. Чим це загрожує

Генсек НАТО Єнс Столтенберг розповів про два сценарії, які можуть очікувати на Україну. Поганий полягає в тому, що союзники не зможуть надати Києву необхідну допомогу і тоді Росія захопить більше територій

Генсек НАТО Єнс Столтенберг на брифінгу у Брюсселі заявив, що ситуація на полі бою в Україні є складною. За його словами, країна-агресор здійснює тиск на Сили оборони по всій лінії фронту. Окрім того, додав генсек НАТО, Росія навіть заради незначних цілей готова жертвувати особовим складом та технікою.

Така ситуація, за словами Столтенберга, є серйозною, тому необхідно якомога швидше залучити всю необхідну допомогу Україні.

При цьому генсек НАТО розповів про те, що є два сценарії того, як в подальшому можуть розвиватися події на фронті. Перший сценарій полягає в тому, що союзники НАТО зможуть мобілізуватися і надати Україні всю необхідну їй підтримку. У цьому разі Сили оборони отримають можливість повернути більше своїх територій, які захопила країна-агресор.

Другий сценарій полягає в тому, що союзники не зможуть надати всю необхідну допомогу Україні. В цьому разі існує дуже серйозний ризик, що Російська Федерація захопить ще більше українських територій.

Саме тому, підкреслив Столтенберг, єдиним шляхом у досягненні справедливого, а також тривалого миру в Україні є сильні Збройні сили України. Адже тільки вони можуть переконати кремлівського диктатора Володимира Путіна в тому, що він не зможе виграти війну на полі бою.

"І це єдиний спосіб переконати його, що він повинен сісти за стіл переговорів і домовлятися стосовно певного роду прийнятного рішення, у відповідності з яким Україна візьме гору як суверенна і незалежна держава"
, - підкреслив генсек НАТО.

Столтенберг виразив упевненість, що цього можна досягти, якщо союзники НАТО нададуть все те, що повинно бути доставлене в Україну.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що союзники України знаходяться на два кроки позаду у питанні надання країні необхідної допомоги.