У НАТО відповіли, що станеться, якщо хоча б одна країна Альянсу відправить своїх військових до України

Адмірал Роб Бауер заявив, що рішення якоїсь країни направити своїх військових до України вплине на всіх

Навіть потенційне рішення якоїсь із країн НАТО розмістити контингент своїх військових в Україні торкається інтересів усіх союзників, тому такі рішення потребують консультацій між ними. Як передає портал "Коментарі", про це в інтерв'ю АрміяInform заявив голова Військового комітету НАТО адмірал Роб Бауер, перебуваючи з візитом у Києві.

Бауера запитали, чи вважає він справді можливим потенційне розміщення в Україні військових окремих країн, про що піднялася дискусія останніми тижнями після заяв президента Франції Еммануеля Макрона.

Воєначальник насамперед зазначив, що в Україні немає військ НАТО і Альянс не має планів розміщувати їх в Україні.

"Але якщо окрема країна вирішить розмістити тут свої війська, вона повинна розуміти, що це матиме зв'язок з рештою членів Альянсу. провели консультації одна з одною, якщо вони хочуть такого рішення", – зазначив Роберт Бауер.

Зазначимо, раніше Роберт Бауер заявив, що війна Росії проти України ніколи не була пов'язана з якоюсь реальною загрозою безпеці, яка походить від України чи НАТО.

"Ця війна (Россі проти України – ред.) пов'язана з тим, що президент Путін боїться чогось набагато потужнішого, ніж будь-яка фізична зброя на землі — демократії. Якщо люди в Україні зможуть мати демократичні права... справжні демократичні права... то люди у Росії незабаром теж прагнутимуть їх. Ось у чому суть цієї війни", - заявив Роберт Бауер.

Читайте також на порталі "Коментарі" - адмірал НАТО назвав найстрашнішу помилку у війні РФ проти України.