Головна Новини Світ НАТО У НАТО зізналися, що на початку війни світ боявся допомагати Україні зброєю
commentss НОВИНИ Всі новини

У НАТО зізналися, що на початку війни світ боявся допомагати Україні зброєю

На початку війни Захід не поспішав передавати Україні озброєння і техніку

23 лютого 2024, 22:45
Поділіться публікацією:

На початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну західні держави не наважувалися передавати Україні озброєння, визнав генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

У НАТО зізналися, що на початку війни світ боявся допомагати Україні зброєю

Столтенберг запевнив, що підтримка України зростатиме. Фото з відкритих джерел

При цьому генсек Альянсу зауважив, що згодом ситуація змінилася і зараз Україна регулярно отримує нові пакети військової допомоги від Заходу.

"На початку війни світ вагався, чи надавати найсучаснішу зброю. Але зараз все істотно змінилося", — заявив Єнс Столтенберг.

Генсек НАТО нагадав, що, вистоявши перші місяці війни, Україна почала отримувати від союзників не лише боєприпаси і артилерійські системи, але й найсучаснішу бронетехніку — танки Leopard і Abrams, БМП Marder і Bradley.

Крім того, відзначив Єнс Столтенберг, Україна отримує від Заходу передові системи ППО (NASAMS і Patriot) та крилаті ракети (Storm Shadow і Scalp), а незабаром отримає винищувачі F-16.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія не виключає, що російська армія може здійснити новий масштабний наступ. Давид Арахамія визнав, що Україні буде непросто відбити великий наступ російських загарбників, зважаючи на дефіцит боєприпасів та особового складу в українській армії. Він визнав, що українська влада зробила помилку, коли напередодні війни не вірила у широкомасштабне вторгнення РФ.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що наприкінці березня Силам оборони України катастрофічно не вистачатиме артилерійських снарядів, прогнозують американські посадовці. Через дефіцит боєприпасів наприкінці березня для українських військ настане "вирішальний момент", якщо Конгрес США до того часу не схвалить законопроєкт про продовження макрофінансової допомоги для України. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини