У якому разі Путін може змінити свій розрахунок щодо України: Столтенберг назвав умову

Колишній генсек Альянсу не вірить, що можна змінити Путіна, але в той же час він вважає, що цілком реально змінити його розрахунок

Ключове завдання партнерів Києва полягає в тому, щоб своєю безперервною підтримкою українського народу змусить російського диктатора Володимира Путіна зрозуміти, що він не може досягти своєї мети на полі бою. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю "Spiegel" зробив колишній генсек НАТО Єнс Столтенберг.

Екс-генсек підкреслив, що тільки Україна має вирішувати, погоджуватися на переговори з РФ чи ні.

"Тільки Україна може вирішити, коли настав момент для серйозних переговорів чи навіть мирних переговорів і які для цього передумови. Ми всі хочемо, щоб ця війна закінчилася. Але закінчення війни не обов'язково принесе мир, бо російська окупація – це не мир", - вважає Єнс Столтенберг.

Завдання, за його словами, полягає в тому, щоб припинити війну, щоб Україна могла вижити як суверенну та незалежну державу.

На думку колишнього генсека НАТО, Володимир Путін має бачити, що Захід, як і раніше, готовий продовжувати допомагати Україні.

"Щоб досягти цього (змінити думку Путіна – ред.), ми маємо надавати велику підтримку Україні. Я не маю жодних ілюзій з цього приводу. Ми не зможемо змінити Путіна. Але я гадаю, що ми можемо змінити його розрахунок, якщо продовжимо підтримувати Україну", - констатував Столтенберг.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Єнс Столтенберг розповів те, що не міг сказати, коли був генсеком: з чим НАТО підставив Україну.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Україна в НАТО з окупованими територіями: Столтенберг зробив обнадійливу заяву.