Велика дипломатична поразка Путіна

Фінляндія стане 31 членом НАТО. Таким чином військовий альянс буде мати 1300 км спільного кордону з Росією. Саме НАТО позиціонується як найбільший ворог Росії.

Володимир Путін запевняє, що вступ Фінляндії не хвилює Російську Федерацію, проте на думку аналітик з безпеки та оборони Майкла Кларка це зовсім не так. НАТО матиме 1300 км спільного кордону з Росією, а у вступі скандинавської країни до НАТО винен сам Путін. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Sky News.

Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що 4 квітня Фінляндія офіційно стане 31 країною військового альянсу. Скандинавська країна, яка має спільний кордон з Росією подала заявку на вступ до НАТО у травні 2022, після російського вторгнення в Україну.

На думку військового аналітика Майкла Кларка Путін особливо переймається через цю ситуацію, адже Росія матиме 1300 км спільного кордону з НАТО.

"Це дає йому про що перейматись… але він удає, що це насправді не має значення. Вони вживатимуть будь-яких заходів, щоб протистояти цьому. Але насправді росіяни нічого не можуть зробити, і вони не мають достатньо військ, щоб справді забезпечити цей кордон, тому що вони надсилають усі свої війська в Україну", - говорить Кларк.

Аналітик з безпеки та оборони вважає, що Путін сам винен у розширенні НАТО, яке тепер матиме спільний кордон з РФ.

"Річ у тім, що це велика дипломатична поразка для нього, яка породила саме те, що, за його словами, ця війна повинна була запобігти, а саме розширення НАТО", - говорить Майкл Кларк.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що 4 квітня НАТО оголосить про приєднання до військового альянсу нової країни.

Також "Коментарі" писали про Єнса Столтенберга, який прокоментував позицію НАТО щодо вступу України до військового альянсу.