Головна Новини Світ НАТО Столтенберг прокоментував позицію НАТО щодо вступу України до військового альянсу
commentss НОВИНИ Всі новини

Столтенберг прокоментував позицію НАТО щодо вступу України до військового альянсу

Генсек НАТО Єнс Столтенберг запевнив, що двері до військового альянсу завжди відкриті для України

3 квітня 2023, 15:01
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг виступив на пресконференції під час якої він розповів про позицію НАТО щодо заявки про вступ України до військового альянсу. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання The Guardian.

Столтенберг прокоментував позицію НАТО щодо вступу України до військового альянсу

Генсек НАТО Єнс Столтенберг. Фото з відкритих джерел

Столтенберг на передодні 74-річниці від дня створення НАТО провів пресконференцію на якій також і згадав про Україну.

"Позиція НАТО щодо заявки України залишається незмінною і полягає в тому, що Україна стане членом альянсу", — повідомляє слова Столтенберга видання The Guardian.

Генсек НАТО продовжив промову та додав, що головне завдання альянсу полягає у забезпечені для України військової, летальної, нелетальної та економічної підтримки. За словами Столтенберга НАТО має продовжувати розвивати відносини з Україною та розширювати роботу над довгостроковими реформами.

"Надзвичайно важливо продовжувати демонструвати, що двері НАТО залишаються відкритими, як ми це зробимо завтра, коли Фінляндія стане повноправним членом. Як ми це робимо, коли завершуємо процес вступу Швеції, сподіваюся, найближчим часом", — каже Столтенберг.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Швеція критично відреагувала на шантаж Угорщини щодо вступу до НАТО. Угорські політики виставили кілька умов на які мала б погодитись скандинавська країна, щоб її вступ схвалили у Будапешті.

Також "Коментарі" писали, що 4 квітня НАТО оголосить про приєднання до військового альянсу нової країни. Таким чином скандинавська країна стане 31 країною-учасницею військового союзу. 




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини