З’явилась перша реакція країни НАТО на погрози Путіна

Першою країною НАТО, яка відреагувала на погрози Путіна стала Польща. Прем’єр-міністр Дональд Туск закликав підготуватись Заходу до загрози з боку Росії.

Президент Росії Володимир Путін пригрозив країнам НАТО "трагічними наслідками", якщо вони відправлять свої війська в Україну. На такі заяви першим з країн членів НАТО відреагував прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск, який заявив, що погрози Росії слід сприймати "вкрай серйозно".

Польща стала першою країною НАТО, яка відповіла на слова президента Росії. Дональд Туск на спільній пресконференції після зустріч з прем’єркою Латвії Евікою Сіліня відреагував на погрозливі заяви Володимира Путіна.

"Не лише агресивної риторики, а й ті рішення, які Путін оголосив щодо підвищення самодостатності Росії, переведення економіки у режим війни та модернізації збройних сил. Усе це слід сприймати вкрай серйозно", - сказав Дональд Туск.

Прем’єр-міністр Польщі зазначив, що Європі потрібно нарощувати військовий потенціал для можливої небезпеки з боку Росії та бути готовою протистояти Путіну.

"Європа має зрозуміти, що перегони озброєнь, яку Росія нав’язує світові, має змусити Захід прокинутися та підготуватися у військовій сфері до потенційних загроз. ЄС має прийняти рішення, які збалансують військовий потенціал Росії та зроблять Європу краще підготовленою до поганих сценаріїв", - додав Туск.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що кілька країн погодились з позицією президента Франції Еммануеля Макрона щодо можливості у майбутньому відправити війська НАТО в Україні.

Також "Коментарі" писали, що Росія пригрозила Швеції через вступ до НАТО. У Стокгольмі відповіли та заявили, що погрози Росії були очікуваною реакцією.