Головна Новини Світ НАТО Росія пригрозила Швеції через вступ до НАТО: у Стокгольмі відреагували
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія пригрозила Швеції через вступ до НАТО: у Стокгольмі відреагували

Після вступу Швеції до НАТО Росія пригрозила вжити заходів, як відповідь на розширення оборонного альянсу.

29 лютого 2024, 10:05 comments4557
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Прем'єр-міністр Швеції Ульф Крістерссон відповів на заяви Росії, яка заявила, що збирається вжити "заходів військово-технічного характеру" через вступ Швеції до НАТО. За словами Крістерссона, попри невдоволення Росії, Швеція самостійно вирішує, який вибір їй зробити.

Росія пригрозила Швеції через вступ до НАТО: у Стокгольмі відреагували

Прем'єр-міністр Швеції Ульф Крістерссон. Фото з відкритих джерел

Російське посольство у Стокгольмі відреагувало на рішення усіх членів НАТО схвалити вступ Швеції до альянсу, що означає розширення альянсу, яке станеться найближчим часом офіційно. У повідомленні Росія висловила обурення через те, що Швеція відмовилась від нейтралітету та пригрозила "вживати контрзаходів політичного та військово-технічного характеру".

Прем'єр-міністр Швеції заявив, що це очікувана реакція Росії, адже подібні заяви російські дипломатичні установи робили при вступі Фінляндії до НАТО.

"Так само було, коли Фінляндія приєдналася до НАТО. Добре відомо, що Росії не подобається, що Швеція та Фінляндія стануть членами НАТО, але саме ми вирішуємо наш вибір", – сказав Ульф Крістерссон.

За словами Крістерссона, Швеція вже зазнає нападів з боку Росії, зокрема це стосується кібератак, які полюбляють застосовувати росіяни. Однак шведський прем’єр наголосив, що країна готова до таких дій РФ.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що прем’єрка Естонії заявила, що спроби російського шантажу зазнали краху. Таким чином Кая Каллас прокоментувала вступ Швеції до НАТО, попри небажання Росії до розширення оборонного альянсу.

Також "Коментарі" писали про Францію, яка підняла у повітря винищувачі для перехоплення російського військового літака, що наблизився до кордонів НАТО. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини