З’явилась реакція НАТО на інформацію про війська КНДР на війні в Україні

У НАТО вважають, що участь солдатів КНДР на війні в Україні призведе до значної ескалації.

Генеральний секретар НАТО Марк Рютте прокоментував можливу участь північнокорейських військових на війні в Україні, які б стали на бік РФ. За його словами, така ситуація значно загострить конфлікт.

Як повідомляє видання Reuters, Марк Рютте провів розмову з президентом Південної Кореї Юн Сок Йолем щодо участі військ КНДР на війні в Україні.

"Якщо Північна Корея направить війська в Україну, щоб воювати на боці Росії, це призведе до значної ескалації конфлікту", - сказав Рютте.

Генсек НАТО вказав, що також з лідером Південної Кореї обговорив партнерство в рамках оборонної співпраці та взаємопов’язаній безпеці євроатлантичного та Індо-Тихоокеанського регіонів.

Нагадаємо, що розвідка Південної Кореї повідомила про готовність КНДР надати Росії війська для підтримки війни проти України. За їх даними частина північнокорейських військ вже знаходиться на території РФ, де проходить військове навчання для можливої відправки на війну в Україну.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Зеленський відреагував на присутність військ КНДР в Україні. За його словами, деякі офіцери Північної Кореї були зафіксовані на тимчасово окупованих територіях. Ймовірно, основним призначенням для солдатів КНДР буде риття окопів, щоб вивільнити російські ресурси для війни. Крім того, частина цих солдатів буде змішана з якутами та бурятами у батальйонах для активних військових дій.

Також "Коментарі" писали про першу реакцію Північної Кореї на заяви про участь її солдатів на війні в Україні на боці РФ. На питання про північнокорейських військових в Україні також спробував відповісти речник китайського МЗС.