Головна Новини Світ Китай МЗС Китаю запитали про присутність військ КНДР в Україні: несподівана реакція
commentss НОВИНИ Всі новини

МЗС Китаю запитали про присутність військ КНДР в Україні: несподівана реакція

Китай наполягає на необхідності деескалації усіх сторін на війні в Україні

сьогодні, 16:07
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Міністерство закордонних справ Китаю уникає коментарів щодо присутності військових Північної Кореї на війні в Україні. Натомість у КНР стверджують, що Пекін підтримує деескалацію "української кризи" — саме так в Китаї називають російську війну проти України.

МЗС Китаю запитали про присутність військ КНДР в Україні: несподівана реакція

Речник МЗС Китаю Лінь Цзянь. Фото з відкритих джерел

Як повідомляє "Укрінформ", під час брифінгу Міністерство закордонних справ Китаю журналісти тричі запитали речника відомства Лінь Цзяня щодо присутності військ КНДР в Україні. Журналісти попросили пояснити представника МЗС КНР, як ця ситуація співвідносяться з постійними закликами Китаю про деескалацію, а також запитали, чи буде це питання обговорювати Сі Цзіньпін на зустрічі з російським диктатором Володимиром Путіним на саміті БРІКС у Казані. 

"Позиція Китаю щодо "української кризи" є послідовною та чіткою. Ми сподіваємося, що всі сторони працюватимуть для деескалації та будуть віддані політичному врегулюванню", — відповів тричі Лінь Цзянь.

Нагадаємо, що перші повідомлення про присутність північнокорейських солдатів на війні в Україні з’явились на початку жовтня, коли стало відомо, що під час ракетного удару по позиціях росіян на Донеччині загинуло шість офіцерів КНДР.

Згодом південнокорейська та українська розвідка повідомили, що війська КНДР проходять навчання на території РФ, щоб потім бути відправленими на війну в Україні.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Володимир Зеленський прокоментував інформацію про війська Північної Кореї на війні в Україні. За його словами, уже фіксувались випадки присутності офіцерів КНДР на окупованих територіях.

Також "Коментарі" писали про першу офіційну реакцію Північної Кореї на її війська на війні в Україні. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини