Захід готовий виконати давню мрію Путіна: Україну попередили про пастку

Через вступ в НАТО частинами Захід з РФ будуть викручувати Україні руки

В західній пресі знову активно почали роздувати питання про можливість вступу України в НАТО частинами. При цьому, як відзначив політолог Тарас Загородній, активно почав просувати цю ідею почав колишній генсек НАТО Єнс Столтенберг. На думку експерта, такими розмовами, Україні просто "заговорюють зуби", щоб не надати ЗСУ дозвіл на використання західної зброї для ударів по території Росії.

При цьому експерт переконаний, що Україну не візьмуть в НАТО до тих пір, поки вона не відновиться в кордонах 1991 року.

"Якщо ми погоджуємося на схему прийому в НАТО "частинами", то що це означає? Це означає, що по території України має бути проведений новий кордон для того, щоб країнам НАТО було зрозуміло, де починається безпека і де вона закінчується. Умовно кажучи, щоб працювала п’ята стаття. А тепер вгадайте, з ким ми повинні узгоджувати цей кордон? Вірно, з Росією. Чи погодиться вона на вступ України в НАТО? Приблизно ніколи. Тобто і демаркації ніколи не буде", - говорить політолог.

Навіть якщо уявити, що це питання буде якимось чином вирішено, будуть підписані якісь документи про демаркацію кордонів, то не можна виключати, що вечором документ буде підписаний, а зранку Росія здійснить прорив кордону на кілька кілометрів. І виходить, що потрібно буде перепідписувати знову, і знову по колу, додав експерт.

"Якщо нам розповідають, що Україну хочуть прийняти в НАТО частинами, то варто починати розмову, де буде знаходитися контингент США в Україні. На мій погляд, найбільш прийнятними є Дніпро, Харків та Одеса. Ось тоді й можна починати якісь перемовини про НАТО "по частинах", а не вестися на усі ці розводки, які в черговий раз нам намагаються підсунути", - говорить Загородній.

Більше того він переконаний, що Україні свідомо готують хитру пастку. За його словами, теоретично якщо Україна підписує щось з Росією, віддає їй частину території, а їй обіцяють коли-небудь прийняти в НАТО.

"Тобто, від нас вимагатимуть не відповідати, наприклад, на провокації Росії, а вони точно будуть як це було в "ЛНР", "ДНР", в обмін на те, що нас приймуть в НАТО. На нас вже будуть накладені якісь зобов’язання, які не дадуть можливості захищати свою територію або бити в глибину Росії. А це давня мрія Росії – змусити Україну щось підписати не беручи на себе ніякої відповідальності, при цьому будь які "порушення" ( наприклад, удари у відповідь Росії) вважатимуться "порушенням" наших зобов’язань перед Заходом, які разом з Росією будуть нас розводити та викручувати руки", - відзначив політолог.

Саме тому, на його думку, Україні зараз потрібно зосередитися на отриманні дозволу на удари по РФ, на створення хаосу в Росії, щоб кордони 1991 року стали можливими за результатами цієї війни.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що у Байдена вирішили здати Україну.