Жодних входжень в НАТО частинами: в уряді поставили крапку в питанні членства України в Альянсі

Ольга Стефанішина вважає, що, якщо Україна буде запрошена до НАТО тільки в кордонах 1991 року

Офіційний Київ не веде перемовини з партнерами щодо вступу в НАТО без територій, які були окуповані російськими загарбниками. Як інформує портал "Коментарі", про це в інтерв'ю телеведучій Наталії Мосейчук розповіла міністр юстиції та віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції та Ольга Стефанішина.

"Україна однозначно буде запрошена до НАТО в кордонах 1991 року, як суверенна незалежна держава", - заявила чиновниця.

Ольга Стефанішина підкреслила, що після запрошення до Альянсу складається протокол про приєднання, в якому зазначаються і терміни, і реформи, необхідні для вступу в НАТО.

"Це вже технічні речі, питання технічної взаємосумісності, йдеться про нестрашні реформи", - пояснила Стефанішина.

Міністр також вважає, що наша країна зможе поповнити лави держав-членів Альянсу лише після війни.

Читайте також на порталі "Коментарі" - у той час, як українська влада активно просуває тезу про те, що Україні варто вже зараз адресувати запрошення на членство в Альянсі, ключові союзники, включаючи США, натякають, що цього не станеться. Спікер Білого дому з питань національної безпеки Джон Кірбі заявив, що НАТО – це майбутнє України, але до цього майбутнього ще треба дійти. Про це пише Радіо Свобода.

Спікер додав, що Україна повинна мати потужну оборонно-промислову базу, а також реалізувати необхідні реформи для вступу до Альянсу.

"Перше, що ми маємо зробити — це допомогти їм Україні виграти цю війну. Ми маємо переконатися, що вони мають те, що їм потрібно", — висловився Джон Кірбі.

Зазначимо, раніше радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван заявив, що для членства України в НАТО необхідно провести відповідні реформи та виконати умови безпеки. При цьому позиція США залишається незмінною: "Місце України та її майбутнє – в Альянсі".

Однак, уточнив Салліван, "треба ще попрацювати, щоб дійти туди, включаючи реформи та умови безпеки".