Головна Новини Світ США У Білому домі зробили натяк, чи наважиться Байден дати згоду на членство України в НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

У Білому домі зробили натяк, чи наважиться Байден дати згоду на членство України в НАТО

У Байдена знову натякають на домашньому завданні, яке належить виконати Києву, перш ніж конкретно говорити про членство в НАТО

сьогодні, 08:05 comments1483
Поділіться публікацією:

У той час, як українська влада активно просуває тезу про те, що Україні варто вже зараз адресувати запрошення на членство в Альянсі, ключові союзники, включаючи США, натякають, що цього не станеться. Спікер Білого дому з питань національної безпеки Джон Кірбі заявив, що НАТО – це майбутнє України, але до цього майбутнього ще треба дійти. Як передає портал "Коментарі", про це пише Радіо Свобода.

У Білому домі зробили натяк, чи наважиться Байден дати згоду на членство України в НАТО

Україна – НАТО. Фото: з відкритих джерел

Речник додав, що Україна повинна мати потужну оборонно-промислову базу, а також реалізувати необхідні реформи для вступу до Альянсу.

"Перше, що ми маємо зробити — це допомогти їм Україні виграти цю війну. Ми маємо переконатися, що вони мають те, що їм потрібно", — висловився Джон Кірбі.

Зазначимо, раніше радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван заявив, що для членства України в НАТО необхідно провести відповідні реформи та виконати умови безпеки. При цьому позиція США залишається незмінною: "Місце України та її майбутнє – в Альянсі".

Однак, уточнив Салліван, "треба ще попрацювати, щоб дійти туди, включаючи реформи та умови безпеки".

Салліван також зазначив, що головним питанням є "як збудувати міст від того, де ми зараз знаходимося, до можливого членства України в НАТО". Одним із важливих кроків у цьому напрямку, на думку радника, стали результати саміту у Вашингтоні, "включаючи інституціоналізацію апарату підтримки безпеки для України".

Салліван також наголосив, що президент США Джо Байден намагається забезпечити довгострокову підтримку України.

Також читайте на порталі "Коментарі" — Зеленський відреагував на пропозиції обміну територій на членство в НАТО.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини