Чому найгірше у війні на Близькому Сході ще попереду: що заявив лідер ХАМАС

ХАМАС підтвердив, що повторюватиме атаки, доки не знищить Ізраїль.

Високопоставлений член ХАМАСу Газі Хамад привітав запеклий масштабний напад на Ізраїль 7 жовтня, під час якого масово вбивали цивільних – дітей, жінок, людей похилого віку. Він пообіцяв, що палестинське терористичне угруповання не збирається зупинятися чи переглядати свої плани. Саме тому повторення подібних атак варто чекати на майбутнє, адже мета у ХАМАСа одна – повне знищення Ізраїлю. Як передає портал "Коментарі", про це пише The Times of Israel.

Газі Хамад назвав Ізраїль країною, якій немає місця на планеті, адже вона нібито становить загрозу арабській та ісламській нації.

Лідер терористів назвав існування Ізраїлю "нелогічним" і додав, що його треба "стерти з землі".

Гази Хамад також поставили пряме питання, чи це повне знищення Ізраїлю, на що лідер бойовиків однозначно відповів: "Так, звичайно".

Читайте також на порталі "Коментарі" - загострення на Близькому Сході, спровоковане атакою ХАМАС на Ізраїль і наступними діями ізраїльської армії (ЦАХАЛ), триває вже четвертий тиждень. Наступ ЦАХАЛ в секторі Газа відбувається на даний момент з трьох сторін, але без потужного натиску. Яка ймовірність, що на протистояння Ізраїлю та ХАМАС вступить якась третя сторона? Загрози раніше звучали з боку Ірану, не виключено участі Туреччини. Ті ж Штати відправили на Близький Схід чималі сили, а також попереджають про "підвищений ризик" поширення конфлікту, нагадуючи про удари по військових базах США бойовиками, які підтримують Іран. Як події у близькосхідному конфлікті можуть розвиватися далі? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.