Іран відреагував на нову операцію Ізраїлю: чи готовий вступити у війну

В Ірані обіцяють "рішучу реакцію" на операції Ізраїлю проти союзних угруповань

Влада Ірану обіцяє "рішучу реакцію" на операції Ізраїлю проти іранських союзників у регіоні Близького Сходу. Однак Тегеран, ймовірно, погано прорахував ризик, на який готовий вирішити Єрусалим. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє Sky News.

Автори матеріалу припускають, що перед масштабною атакою на ісламські угруповання, Ізраїль може визначити наступною найбільшою загрозою ядерні об'єкти Ірану. Негласні правила, які у минулому стримували прямий напад Ізраїлю на Іран, були перекреслені після вбивства лідера "Хезболли" в Лівані, ліквідації значної частини ХАМАСу у Секторі Газа та великих авіаударів з об'єктів хуситів у Ємені.

Зазначається, що тепер ізраїльські війська зважилися на ще один важливий крок – наземне вторгнення до Лівану, намагаючись завдати довготривалої шкоди "Хезболлі", - найбільшій воєнізованій силі регіону та найціннішому "страховому полісу" Ірану.

Швидкість та інтенсивність подій унеможливлюють прогнози щодо майбутнього. Однак, пріоритетним завданням для Ірану буде спроба відновити сили стримування. Але є ймовірність, підкреслюють журналісти, що робити крок у відповідь для Тегерана занадто пізно.

Видання зазначає, що дії Ізраїлю спрямовані на досягнення фундаментальної зміни балансу сил у регіоні, де "вісь опору" Тегерана - озброєні угруповання, що фінансуються, оснащуються та тренуються Іраном, і діють у його інтересах, - стала надзвичайно потужною силою.

ЗМІ зазначає, президент Ірану Масуд Пезешкіан засудив ізраїльські атаки проти "Хезболли", ХАМАСу та хуситів і пообіцяв рішучу відповідь, але при цьому не став уточнювати, якою саме буде ця відповідь.

"Ми не можемо вжити таких дій, і вони не залишаться без відповіді", - сказав він.

Читайте також на порталі "Коментарі" - почалося те, про що попереджали: куди попрямували ізраїльські війська .