Ізраїль готує морську операцію на узбережжі Лівану

Ізраїльська армія розширює свої військові дії на південному заході Лівану та планує морську операцію на узбережжі.

У вівторок військові офіційно повідомили про початок наземної операції проти бойовиків "Хезболли", націленої на інфраструктуру угруповання. За даними армії, операції наразі мають локальний характер, а Ізраїль продовжує зміцнювати свою присутність у цьому регіоні. Про це повідомляє Gospodarka Morska.

Військові сили попередили місцевих мешканців та відвідувачів пляжів уникати узбережжя Лівану, оскільки незабаром очікуються дії проти "Хезболли" з моря. Ізраїльська 146-а дивізія, яка бере участь у бойових діях, раніше діяла в секторі Газа та на Західному березі.

За оцінками Times of Israel, чисельність ізраїльських військових у Лівані може перевищувати 15 тисяч осіб. Тим часом заступник генерального секретаря "Хезболли" Наїм Касем заявив, що організація продовжує чинити опір ізраїльським військам і підтримує дипломатичні зусилля щодо припинення вогню.

Іран, як головний союзник "Хезболли", активно підтримує її зусилля та оголосив про початок серії переговорів з лідерами регіону. Ситуація в регіоні загострюється, а понад 20 країн, включаючи Польщу, вже організували евакуацію своїх громадян з Лівану.

Нагадаємо, Речник Держдепартаменту США Метью Міллер заявив, що Сполучені Штати скоординують разом з Ізраїлем відповідь на атаку Ірану, яка сталась 1 жовтня, коли іранська армія випустила близько 180 балістичних ракет по Ізраїлю.

Крім того, “Коментарі” писали, що президент Туреччини Реджеп Ердоган прокоментував військову операцію Ізраїлю у прикордонних районах Лівану та заявив, що наступною ціллю ізраїльських військ може стати Туреччина.