Головна Новини Світ Близький Схід Чи буде відповідь Ізраїля на атаку Ірану: у США дали однозначну відповідь
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи буде відповідь Ізраїля на атаку Ірану: у США дали однозначну відповідь

Ізраїль готує відповідь на атаку Ірану.

сьогодні, 09:36
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Речник Держдепартаменту США Метью Міллер заявив, що Сполучені Штати скоординують разом з Ізраїлем відповідь на атаку Ірану, яка сталась 1 жовтня, коли іранська армія випустила близько 180 балістичних ракет по Ізраїлю.

Чи буде відповідь Ізраїля на атаку Ірану: у США дали однозначну відповідь

Метью Міллер на брифінгу. Фото з відкритих джерел

Метью Міллер під час брифінгу прокоментував масований ракетний удар Ірану по Ізраїлю 1 жовтня. За словами речника Держдепартаменту США, Іран матиме наслідки через цю атаку. 

"Ізраїль має право захищати себе, як і будь-яка нація. З огляду на те, якою буде відповідь Ізраїлю, звісно, ця атака має мати наслідки для Ірану. Ми чітко дали зрозуміти, що мають бути наслідки", — сказав Міллер.

Речник Держдепартаменту США не повідомив, яка буде відповідь від Ізраїлю, однак вказав, що вона буде у спільній координації з Вашингтоном.

"Є речі, які ми будемо координувати з нашими ізраїльськими колегами, і я думаю, що відразу після цієї атаки ми збираємося координувати з ними те, якою може бути відповідь. Я вважаю, що важливо, щоб ми змогли перемогти цю атаку завдяки успішній співпраці з Ізраїлем і нашими партнерами, і ми будемо працювати з ними над тим, як може виглядати відповідь", — додав Міллер.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху назвав атаку Ірану "великою помилкою". За його словами, Ізраїль буде відповідати за запуск майже 200 ракет по країні. 

Також "Коментарі" писали про реакцію Європейського Союзу на атаку Ірану по Ізраїлю. Глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель засудив напад  та закликав до негайного припинення вогню на Близькому Сході.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини