Мають покинути негайно: Ізраїль заборонив своїм військовим перебувати у двох країнах

Ізраїль закликав своїх військових негайно покинути Грузію та Азербайджан.

11 серпня Командування Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) видало наказ, який забороняє військовослужбовцям перебувати в Грузії та Азербайджані. Таке рішення прийнято на тлі іранських погроз щодо атак по ізраїльських цілях за кордоном.

Як повідомляє "Ехо Кавказа", Ізраїль наказав своїм солдатам строкової служби та контрактникам негайно покинути Грузію та Азербайджан. Вони могли перебувати в обох країнах у короткостроковій відпустці, або ж відвідували сім'ї.

Ізраїльські ЗМІ вказують, що Азербайджан та Грузія підтримують дружні відносини з Іраном та мають великі іранські громади, що може створити небезпеку для перебування ізраїльських військових.

Нагадаємо, що Іран погрожував здійснити масштабну атаку на Ізраїль, як відповідь на вбивство одного з лідерів ХАМАС Ісмаїла Ханії в Тегерані. Можливо іранська влада змінила свої по попередні плани через попередження США які вказали, що масований удар посилить напруженість у регіоні та створить ризик прямої конфронтації між Іраном та Ізраїлем.

Зазначимо, що попри звинувачення з боку Ірану у вбивстві Ханії, Ізраїль відповідальності на себе не взяв.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, чи справді Ізраїль готовий зупинити війну. Офіс прем'єр-міністра Біньяміна Нетаньяху підтвердив інформацію, що ізраїльська делегація візьме участь у переговорах з ХАМАС щодо припинення вогню та звільнення заручників у секторі Газа.

Також "Коментарі" писали про те, що в Ірані підняли червоний прапор над однією з головних мечетей країни після вбивства Ісмаїла Ханії.