Головна Новини Світ Близький Схід США надіслали сигнал Ірану та Ізраїлю через наближення війни
commentss НОВИНИ Всі новини

США надіслали сигнал Ірану та Ізраїлю через наближення війни

Сполучені Штати закликали обидві країни не починати нової війни на Близькому Сході.

7 серпня 2024, 09:07
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що Сполучені Штати відправила повідомлення до Ірану та Ізраїлю з закликом не загострювати конфлікт на Близькому Сході. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання The Times of Israel.

США надіслали сигнал Ірану та Ізраїлю через наближення війни

Держсекретар США Ентоні Блінкен. Фото з відкритих джерел

Ентоні Блінкен під час виступу після зустрічі між ним, міністром оборони Ллойдом Остіном та їхніми австралійськими колегами заявив про існування певного консенсусу, що конфлікт не повинен загострюватись до ситуації, коли почнеться нова війна. За словами Блінкена, США передали повідомлення з подібним закликом до керівництва Ірану та Ізраїлю.

"Ніхто не повинен загострювати цей конфлікт. Ми вели інтенсивну дипломатичні відносини з союзниками та партнерами, передаючи це повідомлення безпосередньо Ірану. Ми передали це повідомлення безпосередньо Ізраїлю", — сказав Блінкен.

Також Блінкен розповів, що переговори до перемир’я між Ізраїлем та ХАМАС знаходяться на завершальній стадії. Крім того, сторони домовляються про угоду щодо заручників у Секторі Гази.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на одній з найвизначніших святинь Ірану вивісили червоний прапор. Це сталось після того, як у Тегерані було вбито одного з лідерів ХАМАС Ісмаїла Ханія. Верховний релігійний лідер Ірану Алі Хаменеї анонсував відповідь Ізраїлю за смерть бойовика заявивши, що тепер вони будуть вважати "своїм обов'язком помститися за нього". 

Також "Коментарі" писали про те, що Угорщина передала Ізраїлю попередження, яке надіслав Іран. У ньому йшлося про готовність Ірану атакувати Ізраїль.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини